Surkuhupaisaa

Ehdin taas aamulla kerätä raivoa tk-lääkäreitä kohtaan.

Viimein sain raahattua itseni sinne labraan ja yllätys olikin sen mukainen kun kuulin että ei tiedoissa edes ole mitään lähetettä. Vaikka lääkäri sanoi viimeksi että mene kuukauden päästä uudelleen, lähete odottaa. Jep jep.

No, hoitaja otti putken verta ja sanoi hankkivansa lähetteen jälkikäteen mutta kiristää silti. Jäin tämän jälkeen miettimään viime kertaista keskustelua hoitajan kanssa joka paljasti nykyisen tason vajaatoiminnan hoidossa. Minähän pyysin annosnostoa koska tiesin että raskaus tai kuukautiskierto ei ole mahdollinen sen hetkisillä arvoilla. Lääkäri oli kuitenkin vakaasti sitä mieltä että ne on ihan hyvät (onhan ne viitteissä) ja katsotaan uudelleen kuukauden päästä. Hoitajalle yritin vääntää rautalangasta että raskaus saisi alkaa mikäli on alkaakseen mutta ei se näillä arvoilla onnistu, Vastaus oli että “Ota yhtettä lääkäriin sitten JOS raskaus alkaa” . Mitä helvettiä? Onko kuulossa jotain vikaa?!?!

 

Koomisinta on oikeasti se että autoimmuunityreoidiitti aiheuttaa suurentuneen keskenmeno riskin mikäli tyroksiini-lääkitys ei ole kohdallaan raskauden aikana. Mutta kiinnostaako ketään?

 

No, minulle tyypilliseen tapaan päätin tässä kohta että pitäköön tunkkinsa, otan hoitovastuun itselleni ja jos joku mutisee jotain niin kerron kuinka yksityinen lääkäri vuosi sitten antoi minulle luvan raskauden aikana nostaa annosta itse tarpeen vaatiessa ja kehotti pitämään T4V arvon yläkolmanneksella.

Kyselin myös neuvolasta että kuka hoitaa vajaatoimintaa raskauden aikana, neuvolalääkäri, tk-lääkäri vai peräti synnytyssairaalan lääkärit ? No hoitovastuu on oman kunnan terveydenhuollolla jolla on LÄÄKÄRIPULA eikä aikoja ole saatavilla kuin akuuteille potilaille.

huoh… alkaa jo tympiä sen verran että kohta alan oikeasti etsiä täältä lähistöltä yksityistä lääkäriä, vaikka lähin löytyy 60-80km päästä…

4 thoughts on “Surkuhupaisaa

 1. Paljonko sulla on lukemat nyt ja paljonko oli kun sai raskaus alkunsa? Kiinnostaa tietää, minulla monen vuoden lapsettomuus, ja muut oireet täsmää.. arvot oli kai aika hyvät tsh 1,49 ja t4h 15,9?..

  1. edellisessä kokeessa (ennen raskauden alkua) tsh oli 0,09 ja t4v 14 ja nostin annosta noiden jälkeen. nyt sain uudet tulokset (otettu rv 5+3) ja ne oli tsh 1,24 ja t4v edelleen 14.

   sinulla t4v on parempi, minulla 16 on sellainen hyvän arvon raja (viirajoilla 11-21)..onko sinulla mitattu vasta-aineita?

 2. Hei,

  juu tuo kuulostaa juuri siltä, miten Suomessa lääkärit suhtautuvat asiaan ja se on TODELLA ÄRSYTTÄVÄÄ!!! Hankkiudu vaan suoraan yksityiselle lääkärille vaikka 100 km päähän, mutta kun saisit arvot kohdalleen, niin sitten siellä ei tarvitse rampata usein ja raskauskin saisi helpommin alkunsa. Pitäisi varmasti järjestää joku seminaari ja paneelikeskustelu, jossa asiantuntijat olisivat puhumassa ja vastaamassa tästä vajaatoiminnasta, jotta ihmiset saisivat siitä lisää tietoa. Toisaalta tuntuu siltä, että tieto puuttuu hoitohenkilökunnalta eikä potilailta… Voimia taistoon! Pidä pintasi vaan!!!

  1. Niin siis raskaushan alkoi sen jälkeen kun nostin annosta. siksi sinne labraan nyt menin että näen tarviiko nostaa lisää että km-riski pysyy kurissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.