Sotapolkuni

Nyt täyttyi mittani ja loppui mukavana oleminen.

Osasin odottaa että “hoitava lääkärini” (ihan kuin häntä voisi hoitavaksi nimittää hyvällä tahdollakaan) ei ole kovin innokas nostamaan lääkitystä ja sitäkin että hänen mielestään arvot ovat hyvät. Sitä en osannut odottaa millainen leijonaemo minusta kuoriutuu kun se ääneen sanotaan ja ymmärrän että nyt lääkäri leikkii jonkun muun kuin minun elämällä.

Olen tähän asti hyväksynyt sen että lääkärit pelleilevät minun elämälläni, minun elämäni on vaikeampaa, minun oloni on huono mutta nyt kun kyseessä on syntymättömän lapsen elämä ja mahdollinen tulevaisuus neurologisien häiriöiden kanssa, tuli mitta täyteen.

Aamulla kun terveydenhoitaja ilmoitti minulle mitä lääkäri sanoi, annoin kuulua täydeltä laidalta. Käskin lääkärin haistaa kukkasen ja ilmoitin että haluan vaihtaa lääkäriä. Tämän jälkeen vielä lisäsin nostaneeni jo annosta enkä aio palata entiseen. Loppu silauksen vielä loin kertomalla hoitajalle että kukaan lääkäri ei pelleile lapsen tulevaisuudella ja minä en aio ottaa riskiä neurologisista häiriöistä kun toinenkin vaihtoehto on olemassa (se kaikille järkevämpi).

Meni 20min puhelusta ja hoitaja soitti takaisin. Oli konsultoinut lääkäriä uudelleen ja saanut “luvan” että voin nostaa 25mikroa jos sen todella koen tarpeelliseksi. Totesin hoitajalle että se ei riitä.

Tämän jälkeen otin puhelimen käteen ja soitin Terveystalolle. Sieltä löytyi sisätautien erikoislääkärille, Hannu Metsäselle aika täksi päivää. Ajattelin pelata varman päälle ja lähdin terveyskeskuksesta hakemaan tulosteena diagnoosin ja labratulokset.

No eihän se mennyt niinkuin elokuvissa, Hoitaja yritti väittää että vain lääkäri voi ne tulostaa ja vaikka ohjeissa selkeästi luki että “Lääkäri tai muu hoitohenkilökuntaan kuuluva” voi luovuttaa lääkärin sanelut. Totesin vain hänelle että tietääkseni hoitajatkin ovat hoitohenkilökuntaa ja näinollen minun tulee saada pyytämäni paperit. Hän laittoi minut jonoon toiselle terveydenhoitajalle 😉

Onneksi tämä toinen hoitaja ei ollut niin elämäänsä kyllästynyt, hän tarkisti koneelta pystyykö tulostamaan paperit (pystyi) ja antoi ne minulle. Hetken aikaa siinä juteltiin asiasta että mihin paperit tarvitsen ja tämän jälkeen jatkoin tyytyväisenä matkaani kotiin.

kotimatkalla luin papereita ja hyvä kun en tukehtunut nauruuni.. erään kesäkuisen päivän kohdalla luki näin:

muu kontak: Potilaalla mielestään hypotyreoosin oireet,painon nousua, ruokavaliosta huolimatta paino nousee.

suunnitelma: haluaa aloittaa kilpirauhaslääkityksen kokeeksi

Olisi ollut kiva kun olisin saanut lukea sen neuvolalääkärin kommentit, mutta hän ei ollut tehnyt sanelua ollenkaan (tai se ei ollut päätynyt vielä koneelle.

Nyt taskusta löytyy kaikki tarpeellinen lääkärinkäyntiä varten ja toivon että sieltä löytyy osaava lääkäri ennenkö otan hoitovastuun itselleni ja lakkaan kokonaan käymästä lääkärissä!

2 thoughts on “Sotapolkuni

  1. Voi elämänkevät että kuolisin nauruun jos saisin oman potilaskertomukseni (vai mikä se nyt on) hyppysiini. Se olisi varmasti täynnä “potilas itkee”, “potilas huutaa”, “potilas vaikuttaa masentuneelta”, “potilas vaikuttaa hermostuneelta”… 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.