Ravintoneuvojan esittely ja rooli sairauksien hoidossa

Hei,
kirjoittelen kilpirauhasenvajaatoiminta.fi sivuston blogiin tästä eteenpäin. Toimin diplomiravintoneuvojana ja pidän omaa vastaanottoa tällä hetkellä Tikkurilassa Vantaalla.
Koulutukseni perustuu funktionaaliseen lääketieteeseen (Terveysopisto Salus), joka hoitaa ihmistä kokonaisuutena ja hoito on aina pitkälti yksilöllistä.

Omasta taustastani sen verran, että oma kilpirauhaseni on todennäköisesti pitkään ollut vajaatoiminnalla, kunnes se tuli tietoon muiden tutkimusten aikana.
Sillä hetkellä minulla ei ollut mitään käsitystä mikä edes on kilpirauhanen tai mitä vajaatoiminta oikein tarkoittaa, ja aluksi olin aivan tyytyväinen kun Thyroxinilla suurimmat ongelmat
hävisivät, mutta kun esikoiseni sairasti myös vajaatoimintaa, se alkoi kiinnostamaan eri tavalla ja aloin hakea tietoa ja lopulta päädyin opiskelemaan ravintoalaa ja jakamaan tietoa hoitamalla muita.

Olen huomannut, että tämä sairaus on erityisen vaikea saada täydellisesti parannettua, jos ei sitä saada kiinni ihan alkuvaiheessa, eikä aina sittenkään. Tarvitaan säännöllistä testaamista ja jatkuvaa säätämistä ja monenlaista mietintää ja harkintaa ja oikeiden lääkäreiden etsintää ja optimaalisen ravitsemuksen hakemista ravintolisin. Silti vaikka teoriassa näyttäisi asiat olevan melkoisen kohdallaan, niin olo ei välttämättä ole. Paljon vaikuttaa myös ihan perusjutut elämässä, rauhoittuminen ja tilanteen toteaminen ja hyväksyminen, läheisten tuki ja ymmärrys, arkiasioiden rullaaminen, stressin välttäminen.

Ravintoneuvojan ja -terapeutin pitkä ja kattava koulutus antaa hyvän lähtökohdan hoitaa ja erityisesti ennaltaehkäistä ja tukea mitä erilaisimpia tilanteita. Ravintoneuvonnalla on hyvä puuttua  vaivoihin ajoissa mutta myös tukea olemassa olevia sairauksia. Ravintoneuvojan työ on asiakkaan tietoihin ennalta tutustumista (yksityiskohtaiset lomakkeet), niiden analysointia ensi käynnillä (n.2h) sekä kirjallisen ohjeen toimittamista jälkikäteen. Jatko- ja seurantakäynneistä sovitaan yleensä samalla ja jos on tarvetta ottaa testejä ja/tai tehdä muutoksia ohjelmaan tai muuten vain saada tukea käyntien välissä, on ravintoneuvoja käytettävissä sopimuksen mukaan. Jokainen tekee työtään valitsemiensa intressien mukaan, mutta tuskin kovin monella on mahdollista valita asiakkaansa. Kuitenkin usein vastaanotolleni hakeutuvat juuri ne henkilöt, joita osaan parhaiten auttaa 🙂 Kohdallani he ovat suurelta osin stressistä ja sen myötä  kilpirauhasen ja lisämunuaisten vaivoista kärsiviä. Olen luonnonmukaisen ja lääkkeettömän hoidon kannalla, milloin se vain on mahdollista.

Ravintoneuvojalla on yhteistyökumppaneina funktionaalisen lääketieteen lääkäreitä sekä muita terapeutteja, joille voi ohjata tarpeen mukaan. Lisäksi minulla on oikeus tilata monia laboratoriotutkimuksia D-vitamiinitason mittauksesta laajoihin kilpirauhaspaneeleihin ja lisämunuaisten stressitestiin (hieman vastaava kuin MDD) sekä tilata tulosten perusteella tuotteita,
joita ei ole Suomessa saatavilla, esim lisämunuaisten hoitoon. Kaikki lääkkeeksi luokiteltavat aineet jäävät toki edelleen lääkärille ja ravintoneuvoja ei puutu lääkekuvioihin, vaikka niitä tunteekin. Toki tässä oma kokemus on taustalla ja usein Thyroxinin sijasta ainakin kerron eläinperäisistä vaihtoehdoista. Lääkkeiden määrääminen ja annosten muutokset yms. ovat asiakkaan ja lääkärin välisiä asioita.

Toiveita blogiaiheista olisi kiva saada, niin sitten voin kirjoittaa aiheista, jotka kiinnostavat eniten ja joista on eniten apua.
Tällä sivustolla on jo paljon hyvää tietoa ja keskusteluja ja vertaistuki on aina todella tärkeää. Tsemppiä kaikille!
Tietäkää että apua on saatavissa, mutta aina sitä ei tarjota, vaan sitä pitää vaatia. Onneksi meillä on tänä päivänä internet ja
googlatessa voi löytää hyviä nettisivuja kuten tämä Tiinan pitämä. Kilpirauhassairaidet ovat yleisiä ja liian moni kärsii turhaan.

Lisätietoja ja yhteystiedot osoitteesta www.omenapaivassa.fi

Susa Hanyi
Diplomiravintoneuvoja
Bowenterapeutti

ystävällisin terveisin Susa Hanyi
Ravintoneuvonta S.Hanyi
050 5233465

One thought on “Ravintoneuvojan esittely ja rooli sairauksien hoidossa

  1. Hienoa! Mulla on juuri mitattu kilpirauhasarvot, ja T4V arvo oli 11. Mulla on vaikka kuinka noita vajaatoiminnan oireita, ja epäilen kaiken johtuvan hyvin pitkään jatkuneesta stressistä (noin 20 vuotta jo enemmän tai vähemmän) . Olisin varmaan hyvää matskua sun asiakaskuntaan 😉 Lisää kirjoituksia odotellessa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.