Pienin askelin


Pikku hiljaa harmaa pilviverho avautuu ja auringonvalo paistaa elämään.

Jokainen päivä on hieman parempi. Jaksan aamulla nousta eikä heräämiseen kulu enään 4 tuntia aikaa. Jaksan tehdä aamutoimet ennen puolta päivää enkä tarvitse enään väkisin päiväunia. Toki ne nukun jos on mahdollisuus, mutta ne eivät ole pakollisia enään.

Kun koira tekee tarpeensa matolle, en saa p*skahalvausta vaan vien maton pesuhuoneeseen pestäväksi.

Annosnostosta on kulunut reilut 2 viikkoa ja olen taas lähempänä oikeaa lääkeannosta. En kyllä vieläkään usko että tämä on riittävä mutta huomattavasti parempi kuin edellinen.

Monella naisella annosnosto tekee rajuja oireita,mm. tykytystä ja huimausta mutta onneksi itse kuulun siihen ryhmään joka voi nostaa helposti 0,5mg ilman mitään sivuvaikutuksia.

Diagnoosistani on kulunut 3 kuukautta, vielä toinen 3 kuukautta niin voin tökkiä Kelaa kepillä että saanko erityiskorvauksen lääkkeistä. Melkein toivon että saisin kieltävän vastauksen, jolloin pääsen nostamaan ison metelin siitäkin asiasta 😉
Mielenkiintoista oli kun farmaseutin kanssa keskustelin asiasta ja hänkään ei kovin paljoa asiasta tiennyt. Sen verran osasi sanoa että vasta 6kk dg:n jälkeen voi hakea.

Lainaus kelan sivuilta:

Taudin yleisyyden takia hyväksytään muukin kuin erikoissairaanhoidon yksikön tutkimukseen perustuva tai erikoislääkärin antama lausunto.

Vajaatoiminnan kliinisen kuvan, alkamisajan ja mahdollisen etiologian tulee käydä lausunnosta ilmi. Lisäksi on ilmoitettava kilpirauhasen toimintaa kuvaavien laboratoriokokeiden (esimerkiksi TSH ja T4-V) tulokset ennen kilpirauhashormonihoidon aloittamista.

Oikeus erityiskorvattaviin lääkkeisiin välittömästi kilpirauhasleikkauksen jälkeen voidaan
myöntää vain, jos kilpirauhanen on poistettu kokonaan. Muutoin leikkauksen tai kilpirauhastulehduksen jälkeisessä kilpirauhasen vajaatoiminnassa lausunto on yleensä syytä antaa vasta puolen vuoden tarkkailun jälkeen. Erityiskorvausoikeuden myöntäminen edellyttää kliinisen kilpirauhasen vajaatoiminnan osoittamista. Subkliinistä vajaatoimintaa ei pidetä erityiskorvaukseen oikeuttavana vaikeana sairautena.

Pistetäänkö lotto pystyyn?

Lääkärini ensimmäinen diagnoosihan oli subkliininen hypotyreoosi, sen jälkeen autoimmuunityreoidiitti. MUTTA koska kela on viekas kettu, he voivat vääntää minunkin kohdallani päätöksen kielteiseksi koska TSH ja T4V arvoni eivät missään vaiheessa menneet ulos subkliinisen hypotyreoosin viiterajoilta.

Ei pääse elämä menemään tylsäksi.

3 thoughts on “Pienin askelin

  1. En minäkään saanut subkliinisellä vajaatoiminnalla korvausta. Endokrinologin mielestä kyseessä on ihan selvä vajaatoiminta.

  2. Hienoa kuulla, että vointisi on edistnyt noin paljon! Omani on taas jostain ihmeen syystä painunut taaksepäin, mihin taas voi olla montakin syytä. Syksy, annoksen jakaminen 2 osaan päivässä tai annoksen yleinen riittämättömyys.
    Niitä selvitellessä…

    Onpa taas tyypillistä, että subkliiniseen suhtaudutaan noin vähättelevästi, se kun voi oireilla paljon pahemmin kuin monen henkilön v”’rallaan olevat kilpirauhasarvot, ja lääkitys on todella tarpeellinen. Tasa-arvo on asian perusteluista kaukana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.