Pätevyys päättää toisen kivuista

Tämä menee jo hieman ohi aiheen, mutta asia on pyörinyt mielessäni jo pitkään ja toisaalta pätee tämä myös vajaatoiminnan hoitoonkin.

Olen siis miettinyt että kuinka voit saada pätevyyden arvioida ja päättää mitä kipuja ja kuinka kovia toinen ihminen kestää, millä perusteella voi evätä hoidon ja pahimmillaan sanoa että kipu on psykosomaattista?

Raskaudenajan hoito on hyvä esimerkki mielivaltaisesta hoidosta, kaikki lääkkeethän on lähtökohtaisesti kiellettyjä kun ollaan siunatussa tilassa mutta mikäli lääkäri kokee sen tarpeelliseksi hän voi määrätä mitä tahansa lääkettä potilaalle.
Vielä 50 vuotta sitten potilaille määrättiin mm. konjakkia supistuskipuihin joten alkoholin käyttökin on (joskus ollut) sallittua tarpeen vaatiessa. Mutta muussa tapauksessa se on äärimmäisen paheksuttavaa, vaarallista jne.
Sama toimii käänteisesti raskauden aikana vajaatoiminnan hoidossa: Hoitamattomana voi aiheuttaa lapselle neurologisia ongelmia mutta siltikään lääkärit eivät osaa/halua mukailla oireiden ja arvojen mukaan lääkitystä. Kunhan pysytään viitteissä niin kaikki hyvin.

Itse olen nyt kärsinyt melkein 3 viikkoa jatkuvasta päänsärystä ja toistuvasta migreenistä. Tämä on tuttu vaiva joka raskaudesta ja aina yhtä kivulias. Päänsärky johtuu siitä että niskani ja selkäni jumittuu täysin, tulee jatkuva tulehdustila ja siinä kohtaa ei venyttelyt,hieronnat ym auta. Tähän kyllä olisi hyvin yksinkertainen ja käsittääkseni turvallinen hoitokeino: Kortisonipistokset selkään/hartiaan.Ongelma vain on siinä että tk-lääkäreillä ei näinkään yksinkertaiseen asiaan (pistoksen antamiseen) ole enään pätevyyttä.

Minkälaisten ihmisten käsissä meidän terveytemme,hyvinvointimme ja loppupeleissä halumme elää on?
Välinpitämättömien, kaikki-tietävien, terveyskeskuksien ylijumalien?
Koska tästä tulee loppu? Mitä pitää tapahtua että tk-lääkäreiden toimintaa ja pätevyyttä aletaan arvioimaan?

I rest my case.

One thought on “Pätevyys päättää toisen kivuista

  1. Menet sinne terveyskeskukseen, huuda ja itke, se tehoaa. Kerro niille kaikki mitä on mielen päällä.
    Eihän tuo oo millään tavalla oikein. Ja vaikka nuo selkäkivut ei suoraan siihen lapseen vaikuttaisikaan, niin se vaikuttaa sitä kautta, kun sinulla on huono ja stressaantunut olo. :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.