Odotus on päättynyt

Vihdoin 9kk odotus on päättynyt ja poika on syntynyt.
16.6 perheemme lisääntyi pienellä pojalla, 3630g ja 50cm oli mittaa pienokaisella.

Hän on siis elävä todiste siitä että vajaatoiminta hidastaa sikiön kasvua mikäli hoito ei ole asianmukaista, edelliset lapseni ovat syntyessään painaneet 2500g-2700g koska odotusaikana ei ole ollut lääkitystä. Voin vain taputtaa itseäni selkään etten kuunnellut lääkäreitä jotka yrittivät estää annosnostojani, varmasti vauvan painosta voisi ottaa vajaan kilon pois jos olisin lääkäreiden “oppineita” mielipiteitä kuunnellut.

Toinen asia mikä tuli todistettua, on se että vajaatoiminta voi estää luonnollisen synnytyksen. Aiemmat lapseni eivät ole syntyneet ns. luonnollisesti vaan lääkkeellisesti avustettuna mm. oksitosiinitipalla ja kalvojen puhkaisulla.
Tällä kertaa synnytys käynnistyi itsestään ja oli hyvässä vauhdissa kun pääsin sairaalaan, eikä sielläkään tarvinnnut odottaa kuin 4,5h niin vauva oli jo sylissä. Tällä kertaa en tarvinnut oksitosiinitippaa vaan kroppa osasi synnyttää itse. Vauvan painon lisäksi tämä oli minulle todella tärkeä asia, tätä olin toivonut koko 9kk että lääkitys auttaa ja vika ei ole minussa, vaan hormoneissa.

Huomenna vauva on 6 päivän ikäinen ja pääsee uudelleen kilpirauhaskokeisiin, itseltäni otetaan myös samalla arvot.
Vauvan kotiinlähtötarkastuksessa lastenosaston ylilääkäri kertoi että koska minun tyroksiini-lääkitystä on nostettu niin paljon raskausaikana (0,1mg -> 0,225mg) niin vauvan synnyttyä otettu TSH-mittaus ei ole luotettava koska minun lääkitys vielä vaikuttaa. Siispä koe pitää uusia yli 3 vuorokauden iässä, mahdollisimman pian sen jälkeen koska synnynnäisen vajaatoiminnan hoito on helpompaa mitä nopeammin se aloitetaan (siis jos sellainen löytyisi). Ei sillä, en epäile että vauvalla olisi vajaatoiminta mutta tottakai me kokeessa käydään varmuuden vuoksi.
kuinka moni tiesi tälläistäkään asiaa?
Ei minulle ole kukaan aiemmin asiasta maininnut eikä missään lääketieteen julkaisussakaan asiasta ole puhetta.

2/3:sta ongelmasta on siis ratkottu lääkityksellä, enään on jäljellä selvittää vaikuttaako vajaatoiminta imetykseen.
Aiempia kolmea lastani en ole pystynyt imettämään kuin 7 viikkoa joten n. 6 viikon päästä on nähtävillä onko ongelma tässäkin tapauksessa hormoneissa vai minussa. Tässäkin asiassa toivon todella paljon että syy olisi hormoneissa, tottakai haluaisin ruokkia vauvaa mahdollisimman luonnollisella ja helpolla tavalla mutta en uskalla vielä henkeäni pidättää, koska en ole löytänyt mitään faktaa tukemaan sitä että vajis vaikuttaisi imetykseen. Olen vain lukenut samanlaisia kokemuksia hoitamattomasta vajaatoiminnasta ja imetyksen loppumisesta alkumetreillä.

Tosin, kyllähän minulle joku (lääketieteen opiskelija) väitti että ei vajaatoiminta voi vaikuttaa synnytykseenkään 😉

One thought on “Odotus on päättynyt

 1. Onnea pienokaisen syntymän johdosta!
  Tiedän, miten ihanalta tuntuu synnyttää luonnollisesti. Esikoiseni synnytys meni 17h jälkeen sektioon. Väärä tarjonta yms.
  Toisen kanssa ei ollut mitään ongelmia, vaikka ei noin nopea ollutkaan kuin sinulla :o)
  Imetys on onnistunut ihan hyvin, alkuvaikeuksien jälkeen.
  Minä olen kyllä aivan varma, että hormonit vaikuttavat synnytyksen kulkuun. Sanoo nuo lääkärikunnan edustajat mitä tahansa. Noita ihme kommentteja aina välillä kuulee.
  Hyvä, että pidit pääsi noissa lääkitysnostoissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.