Kemiaa

Kemiallinen tai biokemiallinen raskaus tarkoittaa raskautta, joka on todennettavissa ainoastaan elimistön biokemiallisten muutosten perusteella. Ja juuri tähän nykyisen kaltaiset herkät kotitestit pystyvät.

Biokemiallinen raskaus ei ole ”huijariraskaus”: Raskaus on kyllä ihan oikeasti alkanut – siittiösolu on hedelmöittänyt munasolun – mutta hedelmöittynyt munasolut ei koskaan kiinnity kohdunseinämään eikä raskaus siten ei ehdi kehittyä kliiniseksi, ultraäänellä havaittavissa olevaksi raskaudeksi vaan seuraa erittäin varhainen keskenmeno. Lähde

Nyt on tämäkin käsite tullut tutuksi, kaikkea sitä oppii kun vanhaksi elää, niin sanoakseni.

Torstaina raskaustestiin ilmestyi haalea +. Kuukautisten alkamiseen oli vielä aikaa joten en kovin vahvaa odottanutkaan.
Perjantai aamuna uusin testin, viiva oli vahvistunut. Tässä vaiheessa uskalsin jo antaa itselleni luvan uskoa siihen plussaan, ehkä tässä ollaan pieniin päin kun kaksi testiä niin sanoo. Takaraivossa kuitenkin kummitteli ajatus siitä että testasin kovin varhaisessa vaiheessa, kaikki voi mennä vielä pieleen.

Murphyn laki on valitettavasti minulle kovin tuttu, usein se toteutuu minun kohdalla. Kaikki mikä voi mennä pieleen,se menee pieleen.

Tänä aamuna siis tein jälleen testin nähdäkseni vahvistuuko viiva ja pettymys oli kova kun näin ei käynyt.
Jostain syystä en ollut yllättynyt, osasin odottaa sitä. Mutta ei se silti mukavalta tuntunut.

Pieni toivo jaksaa elää sisälläni niin kauan kunnes virallisesti uusi kierto alkaa (kuukautiset), ehkä se on se pieni optimisti sisälläni jonka elämän karut tosiasiat aina ajavat piiloon.

Toivon kovasti että kilpirauhasella ei ollut tämän asian kanssa tekemistä, jottei tulisi tavaksi. Yleistähän se on että raskaus päättyy ennenkuin kunnolla alkaakaan, mutta valitettavasti kilpirauhasellakin on joskus asian kanssa yhteys.

One thought on “Kemiaa

  1. No voi, ikävä kuulla. 🙁 Toivottavasti ei liity kilppariin, ja jos liittyy, niin annosnostoa lääkäriltä kehiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.