Käyntini sisätautilääkärillä

Olen erittäin tyytyväinen että eilen päätin heivata kunnallisen hoidon ja siirtyä yksityiselle puolelle.
Hannu Metsänen oli positiivinen yllätys, vaikka hieman tunsin puristusta rinnassa kun oven avasi +50 vuotias perus yrmyn näköinen mies lääkäri ja totisella, matalalla äänellä kutsui “Peltola”.
Hetken aikaa mietin että voi voi, mihinkähän tuli aika varattua.

Sisälle päästyä selvitin kurkkuani jossa kutitti jokin karvan tuntuinen, ja metsänen kysyi että “Onko flunssa?”
Menin niin hämilleni asiasta että en oikein tiennyt mitä sanoa..änkytin takaisin että “Ei..Tai joo..Tai siis en mä sen takia tullut”.. 😀

Kunhan selvisin alun järkytyksestä ja pääsin kertomaan miksi olin vastaanotolle tullut, hän katsoi labratuloksiani ja totesi että vielä 2kk sitten arvot olivat hyvät. Olen samaa mieltä ja lisäsin että silloin vielä voinkin hyvin.

Uusimmat labrat nähtyään hän totesi että T4V on tippunut aika paljon, mutta TSH ei ole noussut. Se on ihan hyvä. Valmiiksi jo teroitin kynsiäni koska hälytyskellot soivat automaattisesti, ja sanoin että minulla TSH ei reagoi kovin helposti eikä se ole koskaan ollutkaan kovin korkea. Metsänen kuitenkin pelasti tilanteen näyttämällä ammattitaitonsa ja sanoi että kaikilla se ei reagoi mutta yleensä TSH on ainoa jota seurataan raskauden aikana.

Hän mittasi verenpaineen, kyseli kuinka edelliset raskauden on sujunut (ja oli yllättynyt että ne on menneet hoitamatta vajaatoimintaa) ja tunnusteli kilpirauhasen. Olin tässä vaiheessa jo tyytyväinen huolelliseen tutkimiseen ja taustojen selvittämiseen.

Hetken aikaa kirjoitettuaan koneelle tietoja, hän kääntyi minuun päin ja katsoi kysyvästi, samalla kun totesi että “Sinä et ole kovin iso ihminen”.
Tässä kohtaa jouduin jo pidättämään naurua, muutaman sekunnin kasasin itseäni ja melkein purskahdin nauruun kun vastasin että “No enpä ole” 😀
Hetken päästä hän jatkoi että ihmisen kokokin vaikuttaa siihen millaisia tyroksiini määriä joutuu käyttämään.

Aikansa koneelle kirjoitettuaan ja mietittyään Metsänen totesi että tottakai lääkitystä nostetaan koska raskausaikana sen tarve lisääntyy. Nostoa tulisi tehdä 25mikroa.
Tässä vaiheessa epäilevänä kysyin että oletko varma sen riittävän koska tähänkin asti olen reagoinut heikosti nostoihin?
Vastaus oli että “Kyllä sen pitäisi riittää… ellei ole tulossa kaksosia”
Taas jouduin pidättämään naurua 😉
Metsänen lisäsi vielä että voihan se olla että joudutaan nostamaan vielä, mutta periaatteessa 25 mikron noston pitäisi riittää loppuraskauden ajaksi.

Kuitenkin hän sanoi että jos ei parissa viikossa olo parane niin soita hänelle, niin nostetaan annosta. Samalla sain reseptin seuraavalle puolelle vuodelle joten ei tarvitse hetkeen aikaan miettiä pitääkö juosta reseptiä hakemassa 🙂

vaikka Hannu Metsänen ei ole tullut vastaan kenenkään suosituksissa (luultavasti koska häntä ei löydy Terveystalon endojen listalta) niin hän on erittäin osaava lääkäri ainakin diagnosoidun

One thought on “Käyntini sisätautilääkärillä

  1. Kävin kyseisen Hannu Metsäsen vastaanotolla, ja minun kokemukseni oli järkyttävä. Kohtelu oli tyly ja epäasiallinen.
    Jonka seurauksena, lähtee valitus johtavalle lääkärille. Tässä näin lyhykäisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.