Kansantauti

Vihdoin sairautemme nousi taas mediassa keskustelunaiheeksi, Uutispalvelu Ilkka julkaisi tänään verkkopalvelussaan artikkelin joka päätyi myös iltalehden aiheeksi ja sai aikaan paljon keskustelua.

Kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastavien määrä on kasvanut yli kuudella prosentilla viimeisimpien tilastojen mukaan.

Sairastavien määrä on jo miltei yhtä korkea kuin kakkostyypin diabetesta sairastavien. Tiedot selviävät Kansaneläkelaitoksen viimeisimmistä lääkekorvaavuustilastoista.

Kakkostyypin diabetesta sairastavia on viimeisten tietojen mukaan noin 15 000 henkilöä enemmän kuin kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastavia.

Kaikkiaan sairaudesta kärsii tällä hetkellä noin 235 000 suomalaista.

Aamu yhdeksän jälkeen tällekin sivustolle on tullut yli 700 kävijää, ihmiset ovat kuumeisesti etsineet tietoa kilpirauhasen vajaatoiminnasta.

Jaksan taas uskoa että ehkä potilaiden saama heikko vastaanotto lääkäreiltä alkaa paranemaan, kun lääkärit eivät voi enään sulkea silmiään tosiasioilta: Potilaat eivät luota siihen että lääkärit osaavat diagnosoida ja hoitaa tätä sairautta.

En väitä että kaikki lääkärit olisivat samanlaisia, löytyy myöskin hyviä ja osaavia lääkäreitä. Mutta pitää ottaa huomioon lääkäreiden määrä,sen hyvän löytäminen voi olla yhtä vaikeaa kuin neulan löytäminen heinä suovasta.

Loppuun vielä kiitän kaikkia lukijoita positiivisesta palautteesta, teidän kiinnostus ja kiitokset saavat tekemään entistä enemmän sen eteen että asiat menevät eteenpäin ja tietoa löytyy mahdollisimman paljon.

Koska tietoa on jo nyt niin paljon sivustolla, tulee viikon sisällä tapahtumaan sivuston päivitys jolloin kaikki materiaali on helposti löydettävissä mutta sivu ei ole täynnä valikoita.

5 thoughts on “Kansantauti

  1. Välillä on tullut pohdittua, liekö Tsernobyl ihan syytön tähän, jos vajiksesta on tulossa/tullut uusi kansantauti…

  2. Aivan mahtavaa, jess! Olenpa jälleen kerran todella iloinen, että asia saa lehdistössä huomiota. Se kun kuitenkin tosiaan vaaditaan, että hommat menee eteenpäin. Yleensä se on se median (=suuren yleisön) kiinnostus, joka asioissa tarvitaan, että norsunluutorneissa istuvat ihmiset joutuvat miettimään asioita uudelleen.. !!! Hienoa Tiina, että nämä sinun sivusi löytyvät jo tosi korkealta googlessa, ja ettei tarvittu (ainakaan vielä) riisuutumistempausta eduskuntatalon edessä 🙂 Ehkä jonain päivänä vielä sekin, heh heh!

    1. Juu Googlesta löydytään toiselta paikalta,välillä vaihtelee jopa kolmannelle mutta löytyy kuitenkin parhailta paikoilta 🙂

      Jos ei ala viiterajat muuttumaan niin voi olla että pitää käydä ministereille strippaamassa 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.