Hyperiä

Raskauden aikana lääkitykseni nostettiin 0,1mg -> 0,25 mg.
Raskauden lopussa tiputin lääkitystä 25 mikroa, heti synnytyksen jälkeen toisen 25 mikroa. Ensimmäiset labrakokeet otettiin viikko synnytyksen jälkeen jolloin TSH oli alle viiterajan ja T4V 16 (9-19). Ei siis ollut syytä tiputtaa lääkitystä enempää ja uudet kokeet määrättiin kuukauden päähän.


Eilen sain uudet tulokset ja nyt olen liikatoiminnalla. TSH oli mittaamaton ja T4V 24 (9-19).
En osannut odottaa tälläistä tulosta, oli siis aikamoinen yllätys kun sain arvot. Nyt jälkikäteen on tietenkin helppo sanoa että olisi se pitänyt arvata mutta ilman arvoja oireille löytyi muukin selitys.

Tyypillisiä oireita ovat muun muassa laihtuminen lisääntyneestä ruokahalusta huolimatta, sydänoireet (nopea, epäsäännöllinen syke, tykytys), lisääntynyt hikoilu, lämmönsietokyvyn huononeminen, uupumus, lihasheikkous, käsien tärinä, hermostuneisuus, ahdistuneisuus, univaikeudet, ripuli, kuukautiskierron muutokset, hiusten lähtö, myös lisäksi sukupuolivietin aleneminen, gynekomastia, akne. Lisäksi potilaan silmät voivat olla pullistuneena ulospäin, koska silmän takainen sidekudos lisääntyy. Lähde

Viimeisten viikkojen aikana minulla on esiintynyt:

-Käsien tärinää
-Hermostuneisuutta (kysy vaikka mieheltäni)
-Hikoilua
-Lihasheikkoutta
-lisääntynyt ruokahalu
-hyperaktiivista käytöstä, yritän tehdä paljon ja koko ajan mutta en oikein saa mitään tehtyä loppuun.
-silmät liikkuvat omituisesti päässä,ovat ns. yliaktiiviset.

Hikoilun ja ruokahalun luulin selittyvän imetyksellä ja hormoneilla, käsien tärinän luulin johtuvan kofeiinista,
hermostuneisuuden vain rasittavasta miehestä ja lihasheikkouden (heikotusta aamuisin) huonoista yöunista.

Näiden lisäksi huomaan että pääni on alkanut elämään omaa elämäänsä öisin, se on oikeastaan aika pelottavaa. Näen mitä omituisimpia asioita kun havahdun unesta, viime yönä luulin 3-vuotiaan poikani seisovan sänkyni vieressä lattialistat kädessään ja herätin miehenkin että poika on meidän huoneessa. Vain todetakseni heti sen jälkeen että ei täällä ketään olekkaan. Vauva on nukkunut vieressäni öisin koska nukahdan kesken imetyksen ja olen kokenut jo muutamia kauhun hetkiä herätessäni mm. kun vauva onkin “muuttunut” nukeksi kesken unien. Parissa sekunnissa kuitenkin aivot ja silmät tottuvat hereillä oloon ja vauva muuttui takaisin vauvaksi. Nukkuminen on oikeastaan aika epämielyttävää nykyään koska saa pelätä koko ajan että mitä näkee seuraavan kerran. Toivon siis suuresti että tämä johtuu hypertyreoosista koska aiemmin tälläistä ei ole ollut ja näiden olojen vuoksi olen yrittänyt saada vauvaa pysymään omassa sängyssään koska pelkään jo omia reaktioitani. mikäli joku muu on hyperin vuoksi saanut tälläisiä oireita niin mielelläni siitä kuulisin.

Jätin eilen lääkkeet kokonaan ottamatta ja tänään otin vain 0,1mg. Luultavasti muutaman päivän otan tuon 0,1mg ja sen jälkeen nostan 0,15mg ja sillä annoksella menen seuraaviin kokeisiin asti.
Huomenna on lääkärintarkastus muutenkin joten pitääpä hieman tentata lääkäriä aiheesta, ihan vain jotta saan selville paikallisen lääkärin tietotason hypo- ja hypertyreoosista.

 

Onpahan tullut kokeiltua nyt hyperikin (todistetusti), tosin tämä ei ole sitä normaalia raskauden jälkeistä hypertyreoosia vain ihan lääkkeillä aiheutettua. Nyt vain korjataan tilanne.

One thought on “Hyperiä

 1. Älä huoli! Itselläni yleislääkäri annosteli Thyroxinin yliannokselle heti kättelyssä ja silloin alkoi elämä muuttua!
  Unet olivat aika vauhdikkaita, kuin toimintaelokuvaa jossa on itse mukana. Olin paikalla kun matkustajakone putosi pellolle, ja näin sen suoraan tapahtumapaikalla ja toisessa unessa trombi heitti minut ilmaan ja tunsin kuinka lensin. Säpsähdin hereille sydän hakaten ja hengästyneenä, aivan kuin olisin juuri ollut toiminnassa. Eli tämmöiset tuntemukset ovat juuri yliannoksen oireita.
  Myöhemmin selvisikin, että yliannos aiheutti nukkuessa hengityskatkoksia ja hereille säpsähdykset johtuivat siitä. Menin niin huonoon kuntoon lopulta, etten nukkunut ainakaan kuukauteen kahta tuntia enempää yössä, mutta kun tästä puhui lääkärille, hän määräsi beetasalpaajaa sydänoireisiin ja unilääkettä, että saan nukuttua!
  Jouduin siis lopettamaan Thyroxinin itse ja parissa viikossa olo helpotti. Eli tätä se on se osaava hoito.
  Pari vuotta meni, ennenkuin elimistö toipui pahoinpitelystä. Sen jälkeen en ole uskaltanut nostaa Thyroxin-annosta kuin alle 25 Mg kerrallaan, että oireet eivät palaisi.
  Odotan ihmettä tapahtuvaksi, että joku päivä olo olisi vihdoin normaali!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.