Hyperiä vol. 4

Toinen kerta kun olen liikatoiminnalla ja tällä kertaa eniten.
TSH on mittaamaton, T4V 23 (9-19) ja T3V 6,8 (3,2-6,5).
T3V nousee sen verran hitaamin mitä T4 että ei ole vielä ehtinyt ylemmäs.

Olotilasta sen taas tiesi että ollaan hyperin puolella. Väsymys on erilaista, se ei ole jatkuvaa vaan ajoittuu tiettyyn kellonaikaan ja vie voimat täysin. Vajaallakin on voimaton olo mutta hyperillä se olotila yksinkertaisesti pakottaa nukahtamaan, vaikka istualteen eikä sitä vastaan voi taistella.
Silmäoireet oli ärsyttäviä, silmät tavallaan vilkkui päässä, autolla ajaminen oli vaikeaa kun silmät ei suostunut pysyyn kohdistettuna tiettyyn pisteeseen kuin pari sekunttia.
Nyt uusin (ja tällä hetkellä ainoa) oire on tärinä. Aivan mahdotonta,tuntuu kuin jokainen lihas värisisi jatkuvasti ja olen todella säikky. Välillä pelottaa pitää vauvaa sylissä kun kokoajan pelkään että vahingossa kolautan pään oven reunaan (kun itsekin törmäilen niihin välillä) tms. Onneksi vielä en ole vauvaa telonut.
Öisin vauvan syöttäminen on mielenkiintoista kun ei meinaa pysyä hereillä, ei mitenkään…Olen kokeillu selata puhelimella nettiä, seurata kelloa yms mutta aina seurauksena on ollut nukahtelu..todella raastavaa..

Mutta tietenkin jokaisella pilvellä on hopeareunus, paino on pudonnut 11,4kg viimeisen kuukauden aikana. Raskauden aikana paino nousi 7,5kg joten ylimääräistäkin on lähtenyt..Saa nähdä paljonko paino putoaa kokonaisuudessaan koska liian rajua tiputusta lääkitykseen en tee vaikka olisin hyperillä vielä kaksikin kuukautta..
Syy miksi mielummin olen liikatoiminnalla kuin tipun vajaalle (vaikka annosnosto auttaisi silloin) on imetys. Viimeksi tiputin lääkitystä 25mikroa arvojen ollessa ihan ylärajalla (muttei yli) ja romahdin vajaalle -> maidontulo kärsi ja siitä tuli kierre joka lopetti imetyksen muutamassa viikossa. Tästä viisastuneena en tee enään radikaaleja muutoksia ja jään mielummin hieman liikatoiminnan puolelle kuin menen vajaalle.Ensi viikolla on synnytyksen jälkeinen jälkitarkastus, siellä lääkäri luultavasti katsoo arvotkin joten nähtäväksi jää mitä meinaa että pitäisi tehdä (silti teen oman pään mukaan)..

3 thoughts on “Hyperiä vol. 4

 1. Greetings! Kirjoitit tuolla jodista:
  http://naturally-luonnollisesti.blogspot.fi/2011/02/jodipuutos-bromi-joditerapia-ja.html

  Ja tuli sen takia luettua nyt muutkin kirjoitukset blogeistasi, ts. melkein kaikki. Tuli nyt tästä mieleen että voisivatko nuo tässä postauksessa mainitut oireet olla jodin aikaansaannoksia tai ts. liittyä siihen?

  Aloitin vasta tässä pari päivää sitten ahmimaan tietoa jodista ja sen puutoksen vaikutuksista jne. enkä ole välttämättä vielä oikein sisäistänyt kaikkea, mutta sain käsityksen että jos on jodin vajausta ja sitä alkaa ottamaan, niin se voisi aiheuttaa kilpirauhas ongelmia sillä mekaniikalla että se auttaa kilpirauhasta käyttämään elimistössä jo olevia hormoneja.
  Ja jos yht’äkkiä ottaisi paljon jodia niin niistä hormoneista voisi tullakin liika-annos? :O

  Mainitsit siinä jodin puutos kirjoituksessa että olisit aloittamassa jodi käyttöä ja palaisit asiaan kertomaan miten se edistyy. Olisi kiinnostavaa lukea niistä kokemuksista.

  Itse päädyin juuri ostamaan hyvin vahvaa nestemäistä Lugol’s Iodinea (12%) ja ajattelin lantrata sen n. 2%ksi ja sitten käyttää sitä yhden pisaran päivässä.
  Taidan ostaa myös kelp leväjauhetta ja vuorotella hieman niiden käyttöä. Omistan kapselointi “koneen” ja 00-kapselaita joten voin tehdä tasavahvuisia kelp kapseleita mitä on sitten helppo ottaa esim. yksi/pvä.

  1. Tämä viestisi oli ilmeisesti tarkoitettu Susa Hanyille joka on vieraileva blogisti ja ylläpitää tuota linkkisi blogia. Tämä kirjoitus on kuitenkin minun, eikä jodi liity siihen mitenkään 🙂

   Tiina

 2. Lääkärit kulkee laput silmillä?Pelkät arvot eivät kerro koko totuutta.Jokaisella on antaa ohje, mut käänny “puolueettoman ihmisen/ ammatti- ihmisen puoleen.Kroppa on sulla sekaisin, johtuen syynnytyksestä.Se saadaan tasapainoon, kun tehdään oikeanlainen arviointi ja hoito.Klippariarvot PITÄÄ saada ja ne saadaan oikeaan uomaan,kun hoidetaan oikealla tavalla. ELI: Keho toimii kokonaisvaltaisesti, mutta se mikä muuttaa ” yksinään kaiken”on hormonit.10/9tapausta masennuksista ei johdu “aivojen välittäjäaineista”,vaan hormoneista.Hormonihäiriössä lisäksi hivenaine,vitamiini jne ei imeydy oikella tavalla,joka aiheuttaa kierteen väsyttäen lisää. Kilpirauhasen toimintahäiriöiden odotettua laajempaan esiintyvyyteen on viime aikoina kiinnitetty runsasta huomiota. Äskettäin tehdyssä Yhdysvaltalaisessa tutkimuksessa todettiin, että terveiksi luokitelluista ihmisistä 9.5 %:lla oli kilpirauhashormonien epätasapaino. Myös hivenainetesteissä suomalaisilla on todettu erittäin alhaisia jodipitoisuuksia.
  nää pitäs kattoo, jotta saadaan tarkka analyysi!!!!
  MDD tarjoaa lääkäreille laajaa kilpirauhastestiä, jossa määritetään:
  – TSH
  – Vapaa T3
  – Vapaa T4
  – Käänteinen T3
  – Tyreoglobuliinivasta-aineet
  – Tyreoideaperoksidaasi vasta-aineet
  Testi pyrkii selvittämään kilpirauhasen aineenvaihdunnan ja kilpirauhasen autoimmuunisairaudet.
  Otata ko KAIKKI TESTIT ja lisäksi antioksidanttiklinikalla kehosi “ravitsemistila” näyt.
  taatusti selviää, ja voit jatkaa elämää.Kehon tilassa on “vain” häiriö !
  (http://personal.inet.fi/koti/remeli/kilpi_rt3.pdf, http://www.terveydentukipilarit.fi/terveysinfo/terveyden_avaimet/artikkelit/9/, )

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.