Anteeksi pyyntö kaikille!

Ensimmäisenä on pakko pyytää anteeksi kaikilta kun en ole ehtinyt sivuilla vastailemaan ja hyväksymään kommentteja.   Pyöritän sivuja yksin ja viestejä oli nytkin 150 läpikäytävänä.paljon on spämmiä ja niiden seassa oikeita kommentteja joten joudun ne käymään yksitellen läpi.   lisäksi pyöritän sivustoa omakustanteisesti, sivuilla olevista mainoksista saan tuloa jos niitä joku klikkailee mutta heikosti on… Read more Anteeksi pyyntö kaikille!

Miksi palveluiden saaminen on niin vaikeaa?

En ole jaksanut kirjoittaa pitkään aikaan. Syynä osittain oma elämän muuttuminen, osittain tympääntyminen Suomen palveluihin.   Ja tämä postaus on osittain täysin liittymätön tähän sairauteen, mutta pohjimmiltaan kuitenkin liittyy täysin siihen miksi on niin vaikeaa saada hoitoa. kuinka moni katsoi yle areenalta uudenvuoden lähetyksen? En minäkään, ennenkuin näin uutisen kuinka Yle kusi senkin homman poistamalla… Read more Miksi palveluiden saaminen on niin vaikeaa?

Hyperiä vol. 4

Toinen kerta kun olen liikatoiminnalla ja tällä kertaa eniten. TSH on mittaamaton, T4V 23 (9-19) ja T3V 6,8 (3,2-6,5). T3V nousee sen verran hitaamin mitä T4 että ei ole vielä ehtinyt ylemmäs. Olotilasta sen taas tiesi että ollaan hyperin puolella. Väsymys on erilaista, se ei ole jatkuvaa vaan ajoittuu tiettyyn kellonaikaan ja vie voimat täysin.… Read more Hyperiä vol. 4

Kivikkoinen tie

Hiljaiseloa pitänyt taas. Itse kilpirauhasen kanssa ei nyt ole ollut ongelmia,viime labrojen jälkeen nostin hieman annosta ja väsymys joka johtui hemoglobiinista on väistynyt kun viimein löysin toimivan kombinaation rautalääkkeeksi. Pitäisi uusiin labroihin mennä tuossa ensi viikolla. Hemoglobiini oli matalammillaan jotain 110 ja sain sen sieltä ylös 129 ja nyt on ihan ok olo sen puolesta..… Read more Kivikkoinen tie

V*tutusmaksimus

Hienosti menee vointi alamäkeä. kaksi viikkoa on väsymys painanut, viikon on pinna lyhentynyt aivan tolkuttomasti (agressiivisuus alkaa nostaan päätään) ja nyt parhaimpana yöunet on hävinnyt vaikka kuinka väsyttää ja mikään ei enään kiinnosta. Itku on herkässä ja tekee mieli olla yksin. Voi venäjä mikä dejavu 2 vuoden takaa. Nostin jo melkein 2 viikkoa sitten annosta… Read more V*tutusmaksimus

Onko vika kilpirauhasessa?

Oletko päätynyt tänne sivulle, koska etsit vastausta siihen, miksi voit huonosti? Tuntuu siltä, että kaikki ei ole niin kuin pitäisi ja on erilaisia tuntemuksia ja vaivoja, jotka ei tunnu ns. normaalilta.. Kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastaa tietämättään sadat suomalaiset. On arvioitu, että jopa puolet länsimaisesta väestöstä kärsii kilpirauhasen vajaatoiminnasta, useat tietämättään. Oireita voi tulla pikku hiljaa vuosien varrella… Read more Onko vika kilpirauhasessa?

Ravintoneuvojan esittely ja rooli sairauksien hoidossa

Hei, kirjoittelen kilpirauhasenvajaatoiminta.fi sivuston blogiin tästä eteenpäin. Toimin diplomiravintoneuvojana ja pidän omaa vastaanottoa tällä hetkellä Tikkurilassa Vantaalla. Koulutukseni perustuu funktionaaliseen lääketieteeseen (Terveysopisto Salus), joka hoitaa ihmistä kokonaisuutena ja hoito on aina pitkälti yksilöllistä. Omasta taustastani sen verran, että oma kilpirauhaseni on todennäköisesti pitkään ollut vajaatoiminnalla, kunnes se tuli tietoon muiden tutkimusten aikana. Sillä hetkellä minulla ei ollut… Read more Ravintoneuvojan esittely ja rooli sairauksien hoidossa

Fibromyalgia

Pahoitteluni että blogi on jäänyt taas taustalle,raskaus väsyttää ja meidän talossa on vielä jonkun aikaa 5 koiranpentua joten tekemistä riittää.   Olen edelleen miettinyt paljon asiaa Fibromyalgia. Vaikka haluaisin selityksen jatkuville kivuille niin silti mielessä pilkahtaa taas se luulosairaan – nimitys ja mikä olisi parempi dg. kuin Fibromyalgia. Sairaus jota et voi millään todistaa ja… Read more Fibromyalgia

Ihmisten neuvominen ja auttaminen

En itse jaksa jokaiseen viestiin vastata mutta kaikki kommentit luen. Nyt onkin herännyt huoli muiden kommenteista. Viime kuukausina olen huomannut lisääntyvissä määrin kommentteja “Ehdottomasti on vajaatoimintaa, etsi lääkäri joka kirjoittaa lääkkeet”. Itse olen välttänyt näin radikaaleja kommentteja koska en ole lääkäri ja joskus syitä on muitakin  oireisiin ja pieniin arvojen muutoksiin. Toki voi ihmistä suositella… Read more Ihmisten neuvominen ja auttaminen

Surkuhupaisaa

Ehdin taas aamulla kerätä raivoa tk-lääkäreitä kohtaan. Viimein sain raahattua itseni sinne labraan ja yllätys olikin sen mukainen kun kuulin että ei tiedoissa edes ole mitään lähetettä. Vaikka lääkäri sanoi viimeksi että mene kuukauden päästä uudelleen, lähete odottaa. Jep jep. No, hoitaja otti putken verta ja sanoi hankkivansa lähetteen jälkikäteen mutta kiristää silti. Jäin tämän… Read more Surkuhupaisaa

Uudelleen oravanpyörään

Ei sitä vielä saatu arvoja kuriin edellisestäkään raskaudesta joten eikös tämä ole hyvä aika aloittaa uudelleen sama rumba? No vitsi vitsi, mutta näin siinä kävi että kun imetys loppui ja kierto palautui ennalleen, ilmestyi raskaustestiin välittömästi ne kaksi maagista viivaa.  Näillä näkymin meille siis olisi tulossa viides lapsi elokuussa. Soittelin tuossa neuvolaan kysyäkseni vähän käytäntöjä… Read more Uudelleen oravanpyörään

Kirje lääkärilleni

Dear Doctor! Sain terveydenhoitajalta viestisi että lääkitys pidetään samana vaikka T4V-arvo tippui 4 viikossa 19 -> 14. Ymmärrän kyllä että viiterajat ovat kuin Raamattu teille lääkäreille eikä ammattitaitoonne kuulu ajattelu saatika potilaan kuuntelu. Valitettavasti nyt vaan sait potilaaksesi ihmisen jolla ei ole mitään mielenkiintoa olla masentunut,itkuherkkä,räjähdysherkkä, maanis-depressiivinen kylähullu. Perheeseeni kuuluu 4 lasta, 3 eläintä ja… Read more Kirje lääkärilleni

Hyperiä vol. 3

Taas iltapäivän asioita miettien tulin siihen tulokseen että olen luultavasti vieläkin niukasti hyperillä. Uusimmat arvot tänään olivat TSH 0,01 ja T4V 19 (9-19) eli tsh melkein mittaamaton ja T4V ylärajalla. Ja koska en täysin noudattanut omia ohjeitani (olla syömättä/juomatta/ jne) niin arvot voi aina vähän heittää johonkin suuntaan.. Hypertyreoosin oireita ovat mm. •Yleisoireet: lämmin olo,… Read more Hyperiä vol. 3

Anti-sosiaalinen

Olen viimepäivinä kadehtinut ystävieni päivityksiä facebookissa…Menen sinne,teen tätä,lähdetään matkalle.. Kaikki tälläinen vaatii minulta suurta ryhdistäytymistä,itsensä tsemppaamista ja keräämistä. Sisimmässä haluaisin tavata ihmisiä,jutella vieraille,hymyillä,olla se joka olin 10v sitten. Miksi siis koen niin suurta stressiä ja ahdistusta? Maailmani suunnilleen suistuu radaltaan jos lähden jonnekin ja asiat ei mene niinkuin olen päässäni ajatellut. Mieskin saa hävetä kun… Read more Anti-sosiaalinen

Kipua

Viime viikkojen aikana olen löytänyt ihan uusia kipuja itsestäni. Sormet ja ranteet (nivelet) on jäykät ja särkevät. Tulee ihan vanhuus, se mitä kuvittelen sen olevan, mieleen. Käsivarsien (mitkälie) lihakset ovat kipeytyneet siitä että vauvan pää nojaa käteen ja tällä hetkellä käsivarret on aivan kosketusarat ja vauvan syöttäminen on aika tuskaisaa.. Ja migreeni, migreenini on mennyt… Read more Kipua

Ailahtelua

Déjà vu- tunne. Ellei liikatoiminta voi aiheuttaa täsmälleen samoja oloja kuin liikatoiminta niin olen mennyt taas vajaalle. Voi luoja miten ahdistaa,pinnaa kiristää,väsyttää,tekee mieli tehdä katoamis-temppu ja hävitä jonnekin missä ei ole yhtään ihmistä. 3 vuotta sitten en sietänyt miestä enkä juuri ketään muutakaan lähelläni, ajatuskin halaamisesta,seksistä,juttelemisesta jne ahdisti aivan suuttumiseen asti. Usein sainkin raivokohtauksia kun… Read more Ailahtelua

Hyperiä vol. 2

Pahoinvointi,tärinää,väsymystä,näköharhoja yöllä,korkea syke… Näistä tiedän edelleen olevani liikatoiminnalla, ehkä jopa enemmän kuin 2 viikkoa sitten.

Hyperiä

Raskauden aikana lääkitykseni nostettiin 0,1mg -> 0,25 mg. Raskauden lopussa tiputin lääkitystä 25 mikroa, heti synnytyksen jälkeen toisen 25 mikroa. Ensimmäiset labrakokeet otettiin viikko synnytyksen jälkeen jolloin TSH oli alle viiterajan ja T4V 16 (9-19). Ei siis ollut syytä tiputtaa lääkitystä enempää ja uudet kokeet määrättiin kuukauden päähän.

Sitkeä sissi

Jaksan edelleen ällistyä kuinka kilpirauhas-arvoni jaksavat harata lääkitystä vastaan. Raskauden aikana (6kk) annostusta on nostettu 4 krt ja väkisin T4V arvo painuu kohti alarajaa. Raskauden alettua arvo oli 18,5 mutta siitä eteenpäin se on hilautunut väkisin alaspäin, 2 arvoa on ollut 14 pintaan ja edellinen 15.9. Nyt uusin arvo oli taas 14,8.