Ailahtelua

Déjà vu- tunne.

Ellei liikatoiminta voi aiheuttaa täsmälleen samoja oloja kuin liikatoiminta niin olen mennyt taas vajaalle.

Voi luoja miten ahdistaa,pinnaa kiristää,väsyttää,tekee mieli tehdä katoamis-temppu ja hävitä jonnekin missä ei ole yhtään ihmistä.

3 vuotta sitten en sietänyt miestä enkä juuri ketään muutakaan lähelläni, ajatuskin halaamisesta,seksistä,juttelemisesta jne ahdisti aivan suuttumiseen asti. Usein sainkin raivokohtauksia kun ahdistus kasvoi liian suureksi.
Viime päivinä olen käynyt näitä aivan samoja tunteita läpi, samoilla tuloksilla kuin 3 vuotta sitten. Mies suuttuu,huutaa,ei ymmärrä. vaikka luulisi jo oppineen.

Viimeiset 2kk on olleet aivan järkyttävää vuoristorataa, lääketasapainoa ei vain ole. yhden päivän on hyvä olo, yhden hyper, yhden vajaa jne samaa rataa heitellen.

Minun piti mennä maanantaina verikokeisiin mutta en vain pääse. viimeiset 2 viikkoa keskimmäiset poikani ovat sairastaneet,olemme käyneet 4 kertaa terveyskeskuksessa lääkärillä ja verikokeissa (antibiootitkin vaihdettu 2 krt). Autoja kun on vain yksi ja matkaa 15km niin ei vaan onnistu että jatkuvasti sanon miehelle että nyt oot taas aamun pois töistä. Nyt on esikoinen kipeä joten odotan että meneekö hänelläkin sairastelu siihen pisteeseen että pitää mennä lääkäriin, jos näin niin sitten käyn labrassa samalla.Muussa tapauksessa vasta parin viikon päästä.

Tiputin lääkitystä omatoimisesti 0,165 -> 0,125 joten luultavasti syy vajaukseen on tässä. Hyper oireet alkoi käymään voimille joten luulin että tiputus tasoittaisi mutta väärin näköjään luulin.

Arvailuahan kaikki on kunnes näkee labrat mutta oireet kyllä puhuu aika paljon…Huomenna taas nostan annosta..heitellään sitten lisää…

3 thoughts on “Ailahtelua

 1. Toksisuus ??? No mitkä sen oireita?
  Vai verikokeinko se todetaan.
  Oon taas ihan ulalla suurinpiirtein kaikesta. Siis toi muisti kultani ei muista aiemmin lukemiani.
  Jotenkin vaan epäilen jotain häikkää nimenomaan tässä tyroksiini touhussa vaikka on neurologisia oireita ja haimajuttuja. Meno taas myllähti tälle puolen ettei lanttu leikkaa, pissattaa niin peijoonisti, tunto ja voimahäiriöt vasemman puolen raajoissa ynm. Silmissä häikkää joka liittyy varmaan tuohon ms tyyliseen oireiluun. Nukkumisen paljoudella justi päivän jaksaa tälleen kotioloissa työelämään ei veto riittäisi millään.

 2. Heippa,
  En tiedä muistatko mua kilpirauhasfoorumilta vielä.

  Mutta mulla aloitettiin Liotyroniinit Thyroksinin rinnalla keväällä ja se poisti ton ylimääräisen oireilun.
  Mulla endo nosti thyroksiinin 100µ 125µ oikeiden perusteella joskus ennen joulua ja siitä alkoi ihan helvetillinen kierre. Mä tulin todella kipeäksi, lihaksia, niveliä ja luita särki ja kroppa kävi kierroksilla ja mielialojen vaihtelut saavutti ihan uudet atmosfäärit. Siinä hötäkässä meni parisuhde alta.

  Keväällä menin uuden endon pakeille, joka totesi mulla toksisuutta ja tiputti tyroksiinin takaisin 100µ. Kesäkuun alussa kävin uudelleen toksisuuden oireiden takia endolla. Ohjeksi sain, että olen kolme päivää kokonaan ilman tyroksiinia ja sitten 50µ:lla siihen saakka kunnes Liot tulee mulle apteekkiin ja kun liot tulee, niin sitten 25µ Thyroksiinia ja 10µ lioa.
  Vointi on ollut koko kesän todella hyvä. 🙂
  Kuun lopulla on uusi aika endolle. 🙂 Katsotaan mitä sitten tapahtuu. Suosittelen, että sultakin mittautetaan T3V arvo, ellei sitä ole jo tehty.

  1. Moi, muistanhan minä 🙂

   Multa itseasiassa mitattiin T3 tuossa 3kk sitten ja se oli ihan samassa suhteessa T4:ään viiteasteikolla. Mulla nyt vaan pakkaa sotkee ihan totaalisesti se että olen juuri synnyttänyt (raskaudesta palautumiseen hormonaalisella tasolla menee 6kk) ja se että lääkitystä nostettiin niin pirusti raskausaikana ja nyt pitäisi löytää tasapaino.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.