Tutkimista ja toivoa

Tämä sivusto ei ole pelkkää faktaa varten, sivujen tarkoitus on tuoda julki asioita jotka tuottavat ongelmia kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastaville ja herättää keskustelua siitä miten Suomeen saataisiin yhtenäiset viitearvot ja lääkäreille yhtenäinen tieto kilpirauhassairauksista.

Kuka minä olen?

En ole lääkäri, olen itseoppinut oman sairauteni "asiantuntija".

Olen Tiina Peltola, 28-vuotias, neljän lapsen äiti joka juoksi lääkäristä toiselle 2 vuoden ajan. Epäilin kilpirauhasen vajaatoimintaa mutta en saanut edes lähetettä verikokeisiin ennenkö vointini meni niin huonoksi että en jaksanut enään hoitaa lapsiakaan, itkin ja olin "masentunut". Masennus olikin ensimmäinen diagnoosi jonka lääkäreiltä sain. Viimein sain oikean diagnoosin: Autoimmuunityreodiitti.

Tällä hetkellä opettelen elämään ylä- ja alamäkien kanssa ja yritän etsiä lääketasapainoa.

Tykkää Facebookissa!
Suosittele Googlessa!

Uudelleen oravanpyörään

Ei sitä vielä saatu arvoja kuriin edellisestäkään raskaudesta joten eikös tämä ole hyvä aika aloittaa uudelleen sama rumba?

No vitsi vitsi, mutta näin siinä kävi että kun imetys loppui ja kierto palautui ennalleen, ilmestyi raskaustestiin välittömästi ne kaksi maagista viivaa.  Näillä näkymin meille siis olisi tulossa viides lapsi elokuussa.

Soittelin tuossa neuvolaan kysyäkseni vähän käytäntöjä ultrauksien, verikokeiden yms suhteen, selvisi hyvin äkkiä että ei paljoa kannata odottaa lääkärin osallistumista arvojen seurantaan koska täällä ei yksinkertaisesti tällä hetkellä ole resursseja että jokaisesta pikkuasiasta saisi lääkärille aikaa. Eipä tuo minua haittaa, teen sitten yksinkertaisesti niin että säädän itse lääkitystä labra-arvojen ja olojen perusteella ja jos lääkäri mutisee vastaan, käyn hakemassa hyväksynnän yksityiseltä puolelta. toki matkaa tulee sitten se 80km / suunta / käynti mutta mielummin sitten niin kuin että ottaisin riskin neurologisista vaurioista, jaksaisin sitä väsymystä ja masennusta mitä seuraa matalista arvoista jne.

Kai tässäkin siis on oma mielenkiintonsa seurata kuinka tämä raskaus menee koska ollaan uudella paikkakunnalla, lääkäripulan keskellä eikä ketään oikeastaan kiinnosta.

 

kunhan nyt jaksaisin niin pitää mennä tarkistamaan tämän hetkiset arvot, annosnoston tein jo 25 mikrolla heti kun positiivinen tulos testiin tuli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *