Raskaus ja vajis


3 Responses to Raskaus ja vajis

 • Olen 20 viikolla raskaana.
  Minulla on ennestään 2007 syntynyt lapsi. Sen jälkeen keskenmeno rv. 11. Raskautta on yritetty tämän jälkeen lapsettomuusklinikalla (ei löytynyt mitään vikaa) ja akupunktion turvin. Viimein tänä syksynä onnisti, kun edellä mainitut hoidot oli lopetettu aikoja sitten.
  Olen väsymykseen taipuvainen, tarvitsen paljon unta ja silti olen useasti vetämätön. Viime vuosina minulta on lähtenyt reilusti hiuksia ja kynnet olleet heikot. Varsinkin kasvojen iho on todella kuiva. Ruumiin lämpömittari on alhainen, 35-36 astetta. Olen myös erittäin altis flunssille.
  Kesällä 2013 minun tsh oli 1,42 ja t4. 13,4 ja nyt 8.2.13 arvot tsh 1,1 ja t4 12. Kiinnitin myös huomiota ruokavaliooni, söin marjasmoothieita kookosöljyllä ja usein kookosmaito pohjoisia thaicurryja.
  Loppukesällä aloin käyttää luontaistuote l-tyrosine 500 mg ja kelpamax-merilevää (saadakseni jodia ja l-tyrosinen imeytymiseksi) . Nyt raskausaikana en ole uskaltanut ottaa kuin kelpamaxia epäsäännöllisesti.
  Mitenköhän minun kannattaisi nyt edetä asiassa, kun toivoisin pikkuisen kannaltakin kaiken menevän mahdollisimman hyvin? Onko mdd-paneeli tarpeen vai tulisiko minun mennä suositellulle lääkärille näiden jo olevien tuloksiin kanssa? Jossakin oli vajaatoimintaan vaikutuksista lapsen ÄO:n.
  Lapsenikin oli altis sairastumaan tulehduksia ja flunssiin, kannattaisiko häneltäkin mittauttaa arvot jo nyt?
  Kiitoksia jo etukäteen.

 • Olen Vantaalta, mikäli teillä on lääkärisuosituksia.

 • Olen itsekin miettinyt miten tuo L-Tyrosine vaikuttaisi oikeasti kilpirauhas arvoihin. sitä on kyllä kovasti kehuttu juurikin jodin kanssa nautittavaksi. sinulla tosin T4 on hieman mennyt huonompaan suuntaan eli laskenut. saanko kysyä kuinka kauan söit tuota L-tyrosinea?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *