Tutkimista ja toivoa

Tämä sivusto ei ole pelkkää faktaa varten, sivujen tarkoitus on tuoda julki asioita jotka tuottavat ongelmia kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastaville ja herättää keskustelua siitä miten Suomeen saataisiin yhtenäiset viitearvot ja lääkäreille yhtenäinen tieto kilpirauhassairauksista.

Kuka minä olen?

En ole lääkäri, olen itseoppinut oman sairauteni "asiantuntija".

Olen Tiina Peltola, 28-vuotias, neljän lapsen äiti joka juoksi lääkäristä toiselle 2 vuoden ajan. Epäilin kilpirauhasen vajaatoimintaa mutta en saanut edes lähetettä verikokeisiin ennenkö vointini meni niin huonoksi että en jaksanut enään hoitaa lapsiakaan, itkin ja olin "masentunut". Masennus olikin ensimmäinen diagnoosi jonka lääkäreiltä sain. Viimein sain oikean diagnoosin: Autoimmuunityreodiitti.

Tällä hetkellä opettelen elämään ylä- ja alamäkien kanssa ja yritän etsiä lääketasapainoa.

Tykkää Facebookissa!
Suosittele Googlessa!

Perhosvaikutus

Perhosvaikutus eli perhosefekti (engl. “butterfly effect”) on kaaosteoriassa käytetty kuvaus siitä, että perhosen siivenisku maapallon toisella puolella voi saada aikaan myrskyn toisella puolella maapalloa. Laajemmin se käsitetään epälineaarisessa järjestelmässä olevaksi ominaisuudeksi, jossa pienet muutokset alkutilassa tai välivaiheissa aikaansaavat suuria muutoksia tapahtumassa.

Tälläinen on juuri lähtenyt käytiin.

Uutispalvelu Ilkan tekemä artikkeli kilpirauhasen vajaatoiminnasta sai aikaan vyöryn lehtiartikkeleita.
Pitää takoa kun rauta on kuumaa. Tämä on aivan loistava tilaisuus saada äänemme kuulumaan potilaina, ehkä tulevat potilaat osaavat pitää puoliaan paremmin kuin me heikommat aikanaan.

Keskustelin STT-lehtikuvan toimittajan kanssa tänään puhelimessa. Hän tekee artikkelia vajaatoiminnasta ja masennuksesta.
Luultavasti puhelinkeskustelumme jo paljasti sen kuinka sekava vajaalla käyvä ihminen voi olla, koiranpentu ja kaksi alle 3-vuotiasta lasta pyöri jaloissa, ajatus katkesi koko ajan enkä meinannut enään saada punaista lankaa käsiini.
Onneksi toimittajat on koulutettu poimimaan ne tärkeimmät asiat ja suodattamaan ylimääräiset aivopierut pois 😉

Vaikka osasin odottaa että jossain vaiheessa asia alkaa saamaan huomiota, on kävijämäärät silti yllänyt minut täysin.
1700 ihmistä alle kolmessa päivässä. Mikäli kävijämäärät pysyvät samana, ei suomessa pian ole enään diagnosoimattomia ihmisiä 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *