Tutkimista ja toivoa

Tämä sivusto ei ole pelkkää faktaa varten, sivujen tarkoitus on tuoda julki asioita jotka tuottavat ongelmia kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastaville ja herättää keskustelua siitä miten Suomeen saataisiin yhtenäiset viitearvot ja lääkäreille yhtenäinen tieto kilpirauhassairauksista.

Kuka minä olen?

En ole lääkäri, olen itseoppinut oman sairauteni "asiantuntija".

Olen Tiina Peltola, 28-vuotias, neljän lapsen äiti joka juoksi lääkäristä toiselle 2 vuoden ajan. Epäilin kilpirauhasen vajaatoimintaa mutta en saanut edes lähetettä verikokeisiin ennenkö vointini meni niin huonoksi että en jaksanut enään hoitaa lapsiakaan, itkin ja olin "masentunut". Masennus olikin ensimmäinen diagnoosi jonka lääkäreiltä sain. Viimein sain oikean diagnoosin: Autoimmuunityreodiitti.

Tällä hetkellä opettelen elämään ylä- ja alamäkien kanssa ja yritän etsiä lääketasapainoa.

Tykkää Facebookissa!
Suosittele Googlessa!

Palkokasveja..

Edelleen on siis taito hallussa että jopa internetin välityksellä osaan suututtaa ihmisiä.

Jotta kukaan ei ihmettele, niin testaa itsesi- sivu on poistettu koska tekstin tekijä vetosi tekijänoikeuksiin. Näin asia ei aivan suoranaisesti ole koska Journalistissa tarkoituksissa materiaalia saa lainata kunhan lähde on selvillä, mutta en halua enempää vääntää asiasta joten tulen tälläisen sivun luomaan aivan itse. Eipähän ole epäselvyyttä sitten tekijänoikeuksista.

Kuvittelin että tekijä olisi ollut ylpeä siitä että hänen materiaalistaan on ollut apua monille, äkkiä laskettuani ainakin 10 ihmistä on hakeutunut lääkäriin luettuaan tekstin. Sanokoot mitä sanoo,en pahoittele asiaa koska tarkoitukseni koko ajan on ollut saattaa asioita ihmisten tietoisuuteen jotta mahdollisimman moni löytäisi syyn oireilleen.

Myönnän kyllä että syytä oli itsessänikin, vedin ensimmäiset palkokasvit nenään eräällä foorumilla sattuneesta välikohtauksesta ja tästä kimpaantuneena avasin sanaisen arkkuni. Enkä mitenkään positiivisesti.

Mutta mistä lähtien se on ollut hyvä asia että salataan materiaalia joista voi olla toisille apua? Kuka siitä hyötyy? Tuleeko joku onnelliseksi kun istuu pimeässä huoneessa myhäilemässä että “minulla on tämä tieto mutta en jaa sitä muille, kjäh khäh..” ?

Ehkä kirjoituksestani paistaa läpi lievä hampaiden kiristys, mutta en vain osaa hillitä itseäni tälläisissä asioissa.

6 Responses to Palkokasveja..

 • Anna ajan kulua… Kyllä se aikanaan tasottuu… 😀

 • Testaa itsesi sivustohan oli lista kilpirauhasenvajaatoiminnan yleisimmistä oireista.

  Tekijänoikeuden syntymisen edellytyksestä:

  Tekijänoikeudessa teoksella tarkoitetaan luonnollisen henkilön henkisen luomistyön tuotetta. Teokselta edellytetään, että sitä voidaan pitää tekijänsä luovan työn omaperäisenä tuloksena. Tällöin se ylittää teoskynnyksen
  eli saavuttaa teostason. Suojan edellytyksenä ei ole muita erityisiä vaatimuksia. Ratkaisu teoskynnyksen ylittymisestä tehdään tapauskohtaisella
  harkinnalla. Tavanomaisena arviointikriteerinä on pidetty sitä, voisiko kukaan muu samaan työhön ryhtyessään päätyä samanlaiseen lopputulokseen.

  Lähde: Tekijänoikeusneuvoston lausunto

  Eli mikään lista missä on lueteltu yleisessätiedossa olevia asioita ei ylitä kynnystä jolla tekijänoikeuden teokseen saa.

  Toisekseen myös tekijänoikeudellesia julkisia teoksia saa lainata sitaattioikeuden perusteella.

  Tekijänoikeuslain mukaan julkistetuista teoksista saa ottaa hyvän tavan mukaisia lainauksia tarkoituksen edellyttämässä laajuudessa. Sitaatin tulee toteuttaa vetoamistarkoitus, millä tarkoitetaan sitä, että sitaatin on tuettava, perusteltava tai valotettava omaa esitystä. Tekijä ja lähde on mainittava alalla noudatetun hyvän tavan mukaisesti.

  Lähde: Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry

  Eli vaikka monella sivustolla on alalaidassa maininta copyrightista niin sitä voidaan soveltaa vain lain asettamissa rajoissa.

 • Älä välitä. Tehdään oma ja parempi!
  Omasta mielestäni tuossa kyselyssä oli jotain turhiakin juttuja.
  Esimerkiksi “Onko hiuksesi vähentyneet- ohentuneet, kuivuneet
  tai muuttuneet karkeiksi” + “Onko kulmakarvat vähentyneet sivuilta tai hävinneet lähes kokonaan?” Eikö tähän voisi yleisesti laittaa, että ovatko hiuksesi ja muu karvoitus vähentynyt tai muuttanut laatuaan? Koska ainakaan minulla ei kasva kainaloissa mitään. (Tosin tästä en valita, säästyypähän sheivaamisen vaiva väsyneeltä!)
  “Onko kyynärpäiden iho muuttunut karkeaksi?” Tähän voisi omasta mielestäni laittaa että onko iho kuivunut tavallista enemmän ongelmapaikoista (tms.) Koska ainakin itsellä saman kohtalon on kokenut jalkapöydässä oleva luu (/jokin nysty, tiedätte varmaan mistä puhun) ja rystyset.
  Kummallisin on tämä. “Väsytkö pienistäkin ponnistuksista aikaisempaa helpommin?” ja “Oletko huomannut ettet jaksa juuri mitään – energia ei riitä normaaleihin päivittäisiin toimiin?” ja “Oletko väsynyt vaikka olisi nukkunut yön normaalisti tai tuleeko pakottava tarve nukkua päiväunet”
  Sen lisäksi että silmääni pistää kirjoitus virhe, minua ihmetyttää että miksi tämä on pitänyt jakaa kolmeen osioon. Oletko väsynyt? No oletko väsynyt? Entä väsyttääkö sinua? Kuulostaa hiukan epäluotettavalta testiltä jos ollaan oikein kriittisiä.

  Paras olisi mielestäni jos tehtäisiin lista niin että kehittelet ensin jonkinlaisen raakileen ja laitat tuonne keskusteluun, niin me kanssa-sairastajat voidaan ehdottaa jotain parempaa kuvausta tai jotain puuttuvaa oiretta. : )

 • Voi että, en edes lukenut vielä muiden kommentteja kun haluan laittaa heti tuoreeltaan fiilikseni tänne. Olenpa pahoillani tuosta! Siis se oli ja on tosi hyvä ja tärkeä kohta, mäkin neuvoin ihan työssäni kohtaamiani ihmisiä aina menemään nimenomaan sinne ensimmäiseksi näillä sivuilla.

  Ajattelisin samoin kuin sinä että kunniaksihan se on, kun jonkun jo esille laittama asia leviää, mutta tosiaan, niin kuin joku toinen taisi jo sanoa, asia sinänsä ei ole tekijänoikeuksien alaista, joten otsikko takaisin sitten “omin sanoin ” vaan!

  Kiitän sinua tässä yhteydessä jälleen näistä sivuista, hyvää työtä olet tehnyt kilpirauhasasian eteen. Selkeät ja kattavat sivut 🙂 🙂 🙂

  Ikäviä nämä tilanteet kun tulee kärhämiä (kun itselläkin siitä kokemusta 🙂 )

  • Pitikin sinulle laittaa viestiä, nimittäin soppa sai alkunsa siitä kun kyseenalaistin sinun “hävittämisen” palstalta sekä muutaman muun käytössä olevan politiikan.
   Kunhan nyt tässä heräilen taas elämään niin teen sen sivun uusiksi 🙂

 • Kiitos että teit sen. Kerro ihmeessä mulle mun s-postiin pieni tiivistelmä mitä oikein sattui jos jaksat ja ehdit!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *