Tutkimista ja toivoa

Tämä sivusto ei ole pelkkää faktaa varten, sivujen tarkoitus on tuoda julki asioita jotka tuottavat ongelmia kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastaville ja herättää keskustelua siitä miten Suomeen saataisiin yhtenäiset viitearvot ja lääkäreille yhtenäinen tieto kilpirauhassairauksista.

Kuka minä olen?

En ole lääkäri, olen itseoppinut oman sairauteni "asiantuntija".

Olen Tiina Peltola, 28-vuotias, neljän lapsen äiti joka juoksi lääkäristä toiselle 2 vuoden ajan. Epäilin kilpirauhasen vajaatoimintaa mutta en saanut edes lähetettä verikokeisiin ennenkö vointini meni niin huonoksi että en jaksanut enään hoitaa lapsiakaan, itkin ja olin "masentunut". Masennus olikin ensimmäinen diagnoosi jonka lääkäreiltä sain. Viimein sain oikean diagnoosin: Autoimmuunityreodiitti.

Tällä hetkellä opettelen elämään ylä- ja alamäkien kanssa ja yritän etsiä lääketasapainoa.

Tykkää Facebookissa!
Suosittele Googlessa!

Minä,elävänä?

Jos olet sukua minulle tai tunnet sukulaiseni: Älä puhu tästä artikkelista kenellekkään!

 

Sain tänään uudet labrat.

TSH oli 0,35 ja T4V 18,5.

Ihan kohtalaiset arvot siis. Kuitenkin se pieni terä pitäisi saada pois. Uskon että tähän auttaa 25 mikron nosto, jonka tein jo tänä aamuna.Ensi viikon maanantaina on lääkärin kanssa treffit, keskustelemme silloin siitä mitä mieltä hän on tästä. Tähän päivään mennessä ei omat tuntemukseni ole heittäneet joten en usko että niin käy tälläkään kertaa.

Labroja otettiin paljon muitakin, b12, ferritiinit, kortisol arvot jne. Kaikki ok. Olin sinällään aika yllättynyt, olin varma että tässä viallisessa ruumiissa on paljon muitakin puutteita. vähintäänkin maksa väärinpäin joka pilaa rauta-arvot tai jotain.

Mutta se Ässä Hihassa:

Hcg-koe. (Niille jotka eivät tiedä, se tarkoittaa raskaushormonia) Tein eilen raskaustestin, joka oli tyylipuhdas negatiivinen. Kuin puhtaat valkoiset lakanat. No ei ihan, ehkä enemmänkin kuin käytetyt valkoiset kalsarit: aina jotain haaleaa jälkeä.. 3 päivää oli jo särkenyt päätä,selkeää hormonaalista kipua..Se herätti epäilykseni mutta ajattelin että ei, se oli sit siinä. Aamulla kuitenkin labrassa hoitaja kysyi että otetaanko tämä hcg-koe joka on täällä vanhoissa lähetteissä.

Hoitajalta sain sitten iltapäivällä labratulokset, hän ei oikein ollut varma että mitä tulos meinaa..hieman pisti naurattamaan..käski mennä uuteen kokeeseen viikon sisään. Päätin päästä helpommalla ja hain kaupasta 3 testiä. yhden viikkonäytöllisen ja kaksi halpis-sellaista. Heti päästyäni kotiin päätin pissata purkkiin ja katsoa mitä testi näyttää: II siihen tuli alle 2min, jopa puolisokea miehenikin näki sen. Ajattelin huomenna soittaa hoitajalle ja kertoa pieniä elämän faktoja.

Nyt siis mietin seuraavaa:

Edelliset 2 raskautta olen ollut elävä kuollut, melkein kuin zombie joka haluaa repiä ihmisten päät irti ja nukkuu päivät. Auttaako lääkitys tähän, olenko inhimillisempi? Olenko se hehkuva onnellinen (uudelleen) tuleva-äiti? seksiä tihkuva pornotähti miehelle? entä sujuuko synnytys ilman lääkkeitä?

Tuskin tähän kukaan osaa vastata.

Mutta asia joka mietityttää eniten: selvitäänkö tästä alun yli ilman keskenmenoa?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *