Tutkimista ja toivoa

Tämä sivusto ei ole pelkkää faktaa varten, sivujen tarkoitus on tuoda julki asioita jotka tuottavat ongelmia kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastaville ja herättää keskustelua siitä miten Suomeen saataisiin yhtenäiset viitearvot ja lääkäreille yhtenäinen tieto kilpirauhassairauksista.

Kuka minä olen?

En ole lääkäri, olen itseoppinut oman sairauteni "asiantuntija".

Olen Tiina Peltola, 28-vuotias, neljän lapsen äiti joka juoksi lääkäristä toiselle 2 vuoden ajan. Epäilin kilpirauhasen vajaatoimintaa mutta en saanut edes lähetettä verikokeisiin ennenkö vointini meni niin huonoksi että en jaksanut enään hoitaa lapsiakaan, itkin ja olin "masentunut". Masennus olikin ensimmäinen diagnoosi jonka lääkäreiltä sain. Viimein sain oikean diagnoosin: Autoimmuunityreodiitti.

Tällä hetkellä opettelen elämään ylä- ja alamäkien kanssa ja yritän etsiä lääketasapainoa.

Tykkää Facebookissa!
Suosittele Googlessa!

Loputon kierre

Alan jo pelkäämään että pääseekö tästä väsymyksestä koskaan lopullisesti eroon?

Kolme annosnostoa ja kaksi comebackia…

Tällä viikolla aloin huomaamaan pieniä merkkejä väsymyksen palaamisesta, aamulla herääminen oli vähän vaikeampaa, hetkittäisiä oloja että pitäisi nukkua päiväunet jne. Viimeiset 2 päivää on taas ollut veto aivan pois. Olen aamu 7;stä asti maannut sohvalla, tuskaillut päässäni että pitäisi imuroida,mopata, pyykätä, tiskata ja siivota takapiha, mutta takapuoli ei vaan nouse. Redbullin avulla sain raahattua itseni koneen ääreen, silmät ristissä.

11.10 on seuraavat labrat, eli reilun 2 viikon päästä. Siihen asti pitäisi jotenkin jaksaa kituuttaa eteenpäin.

Kävin torstaina Tk:sta hakemassa tulosteen tämän vuoden labroista, oli muuten mukava yllätys kun huomasin että T4V arvoni eivät todellakaan olleet sitä mitä minulle sanottiin, tai sitten olin kuullut aivan väärin.

Kuten kirjoitin ensimmäisissä blogeissa, kun syy viimein selvisi , luulin ensimmäisen kerran arvon olleen 12,3.  Tulosteesta kuitenkin selvisi sen olleen 13,4.

Voiko ihminen siis kuulla niin väärin? Mikään numero ei ollut sama että olisin edes voinut jotenkin vääntää sen päässäni väärinpäin.

No joka tapauksessa, voitte siis uskoa että olen hieman ihmeissäni että miksi lääkityksestä huolimatta T4V oli tippunut 13,4 -> 12.2 kuudessa viikossa. Voisi siis sanoa että jälleen mielenkiinnolla odotan uusia labratuloksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *