Tutkimista ja toivoa

Tämä sivusto ei ole pelkkää faktaa varten, sivujen tarkoitus on tuoda julki asioita jotka tuottavat ongelmia kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastaville ja herättää keskustelua siitä miten Suomeen saataisiin yhtenäiset viitearvot ja lääkäreille yhtenäinen tieto kilpirauhassairauksista.

Kuka minä olen?

En ole lääkäri, olen itseoppinut oman sairauteni "asiantuntija".

Olen Tiina Peltola, 28-vuotias, neljän lapsen äiti joka juoksi lääkäristä toiselle 2 vuoden ajan. Epäilin kilpirauhasen vajaatoimintaa mutta en saanut edes lähetettä verikokeisiin ennenkö vointini meni niin huonoksi että en jaksanut enään hoitaa lapsiakaan, itkin ja olin "masentunut". Masennus olikin ensimmäinen diagnoosi jonka lääkäreiltä sain. Viimein sain oikean diagnoosin: Autoimmuunityreodiitti.

Tällä hetkellä opettelen elämään ylä- ja alamäkien kanssa ja yritän etsiä lääketasapainoa.

Tykkää Facebookissa!
Suosittele Googlessa!

Lääkärin mielipide

No niin, soittoaika takana ja lääkärin kanssa keskusteltu.

Oli sinällään hauska puhelu että lääkäri toisti minulle asioita jotka itse jo eilen selvitin.

T4V on 12,2 eli se on aika matala. TSH on 2,2, tullut hyvin alas,se arvo on ihan hyvä. Sitten otettiin nämä vasta-aineet. Ne on kohollaan eli sinulla on autoimmuunitulehdus joka aiheuttaa tämä vajaatoiminnan.

Juu, tiedän.

Kysyin lääkäriltä kilpirauhasen tutkimisesta,mainitsin että sitä ei ole kukaan koskaan tutkinut onko suurentunut tms.
Vastaukseksi sain että se voidaan tutkia seuraavien labrojen jälkeen lokakuussa tai jos nyt välttämättä haluan niin voin varata ajan aiemminkin.

Annosnoston määräsi, lääkitys jatkuu 75 mikrolla (jonka aloitin jo eilen ominpäin). Tällä kertaa olin varautunut etukäteen, kysyin että mikäli tulee takapakki, voinko nostaa annoksen 0,1 mg? Kyllä voin. Mutta soitto ensin lääkärille että otetaanko labrat ennen nostoa vai siitä 6vk päästä.

Jotta elämä ei menisi liian yksinkertaiseksi, niin tämän päiväinen raskaustesti näytti taas heikkoa positiivista tulosta. Lääkäri määräsi verikokeen otettavaksi, säästyy järki ja rahat kun ei tarvitse arpoa niillä testitikuilla.

Over and Out.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *