Tutkimista ja toivoa

Tämä sivusto ei ole pelkkää faktaa varten, sivujen tarkoitus on tuoda julki asioita jotka tuottavat ongelmia kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastaville ja herättää keskustelua siitä miten Suomeen saataisiin yhtenäiset viitearvot ja lääkäreille yhtenäinen tieto kilpirauhassairauksista.

Kuka minä olen?

En ole lääkäri, olen itseoppinut oman sairauteni "asiantuntija".

Olen Tiina Peltola, 28-vuotias, neljän lapsen äiti joka juoksi lääkäristä toiselle 2 vuoden ajan. Epäilin kilpirauhasen vajaatoimintaa mutta en saanut edes lähetettä verikokeisiin ennenkö vointini meni niin huonoksi että en jaksanut enään hoitaa lapsiakaan, itkin ja olin "masentunut". Masennus olikin ensimmäinen diagnoosi jonka lääkäreiltä sain. Viimein sain oikean diagnoosin: Autoimmuunityreodiitti.

Tällä hetkellä opettelen elämään ylä- ja alamäkien kanssa ja yritän etsiä lääketasapainoa.

Tykkää Facebookissa!
Suosittele Googlessa!

Kun jumittaa

Nostin annosta 2 viikkoa sitten.
Ja tuntuu että olen mennyt vain huonompaan suuntaan siitä lähtien.

Väsymys ei ole väistänyt, aivot ei toimi pätkän vertaa, paino pysyy samana, iho tuntuu kuoriutuvan pois, ja niin edelleen sitä samaa tarinaa.


Kun puhun, puhun ihan vääriä sanoja. Lapsien nimet vaihtuu koirien nimiksi ja toisinpäin.
Kun yritän ajatella jotain tärkeää asiaa, ajatukset harhailevat vessapaperista vaatekaappiin.
Kun pitäisi siivota, unohdan sen n. kolmessa sekunnissa kun harhailen tekemään jotain muuta.

Pahinta on se että en kykene keskittymään mihinkään, harhailen kuin zombi ympäriinsä vailla päämäärää tietämättä mitä pitäisi tehdä. Hukun ajatuksiini ja mikäli joku keskeyttää sen joutavan haahuilun, suutun.

 

Pinna palaa alle nanosekunnin, väärä äänensävy, väärä sana, väärä ilme.. Vika ei luonnollisestikaan ole toisessa osapuolessa, mutta voisiko joku kertoa sen minun aivoilleni?

Kuinka niin pieni osa ihmistä voi muuttaa koko persoonallisuuden ja viedä elämänilon?

3 Responses to Kun jumittaa

  • kuulostat ihan meikäläiseltä , vaikka oireistona mulla adhd 🙂

  • Kovin on tuttua! Mietippä, kun minä vielä lisäsin tähän mielen kaaokseen tupakoinnin lopetuksen pari viikkoa sitten :-/ No, nyt onneksi ei tiedä mikä sekoilu on tupakan ja mikä kilpirauhasen syytä…

  • Niin tuttu tunne… mulle lääkäri sanoi juuri eilen, että e”i voi olla oireita, koska arvot on hyvät”, niin että revippä sitten siitä!!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *