Tutkimista ja toivoa

Tämä sivusto ei ole pelkkää faktaa varten, sivujen tarkoitus on tuoda julki asioita jotka tuottavat ongelmia kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastaville ja herättää keskustelua siitä miten Suomeen saataisiin yhtenäiset viitearvot ja lääkäreille yhtenäinen tieto kilpirauhassairauksista.

Kuka minä olen?

En ole lääkäri, olen itseoppinut oman sairauteni "asiantuntija".

Olen Tiina Peltola, 28-vuotias, neljän lapsen äiti joka juoksi lääkäristä toiselle 2 vuoden ajan. Epäilin kilpirauhasen vajaatoimintaa mutta en saanut edes lähetettä verikokeisiin ennenkö vointini meni niin huonoksi että en jaksanut enään hoitaa lapsiakaan, itkin ja olin "masentunut". Masennus olikin ensimmäinen diagnoosi jonka lääkäreiltä sain. Viimein sain oikean diagnoosin: Autoimmuunityreodiitti.

Tällä hetkellä opettelen elämään ylä- ja alamäkien kanssa ja yritän etsiä lääketasapainoa.

Tykkää Facebookissa!
Suosittele Googlessa!

Kivikkoinen tie

Hiljaiseloa pitänyt taas.

Itse kilpirauhasen kanssa ei nyt ole ollut ongelmia,viime labrojen jälkeen nostin hieman annosta ja väsymys joka johtui hemoglobiinista on väistynyt kun viimein löysin toimivan kombinaation rautalääkkeeksi. Pitäisi uusiin labroihin mennä tuossa ensi viikolla. Hemoglobiini oli matalammillaan jotain 110 ja sain sen sieltä ylös 129 ja nyt on ihan ok olo sen puolesta..

Raskaus sen sijaan on tuonut uusia haasteita ja vajaa viikko taaksepäin on ollut aikamoista tunteiden myllerrystä..Viime perjantaina lähdin illalla ambulanssikyydillä kokkolan keskussairaalaan verisen vuodon vuoksi.. Ambulanssissa verenpaine oli 65/85, verensokeri 3,7 ja sairaalan virtsakokeissa ketoaineitakin oli. kaksi jälkimmäistä luultavasti johtui siitä että syömisestä oli yli 6h mutta en tiedä mikä tuon verenpaineen tiputti..
Joka tapauksessa sairaalareissulla selvisi jotain uutta, istukka on aivan kohdunsuun vieressä (7mm etäisyyttä) ja tästä ilmeisesti johtui vuotokin. Mielenkiintoista on että miten istukan sijaintia ei huomattu rakenneultrassa..
1,5 viikon päästä on uusi kontrolli kokkolassa ja silloin hieman lisäselvennystä, mutta pahimmassa tapauksessa synnytys tapahtuu leikkauspöydällä jos istukka ei siirry. Tämä “hieman” sekoittanut nyt päätä koska tuollainen leikkaus on yksi pahimpia asioita mitä voisin kuvitella..

Toivotan kaikille kuitenkin mukavaa vappua ja aurinkoista kesän odotusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *