Tykkää Facebookissa!
Suosittele Googlessa!

Kilpirauhasarvot

Keskustelua arvoista,

 

Mainitsethan myös VIITERAJAT mikäli on kysyttävää kilpirauhasarvoista.

Jos viiterajat puuttuu, et välttämättä saa vastausta.

115 Responses to Kilpirauhasarvot

 • Hei! Osaisko joku sanoa näihin mielipiteen??
  Keväällä 2012
  tsh 1.5 (0.3-4.5)

  Keväällä 2013
  tsh 2.1 (0.3-4.5)
  t4v 15 (10-21)
  t3v 4.6 (3.5-6.5)
  s-Korsol 350 (150-350)

  tänään sain uudet tulokset
  tsh 2.4 (0.4-4,5)
  t4v 12 (9-21)

  Mitä mieltä olette? tsh nousee pikkuhiljaa ja t4v näyttäisi laskevan. Samalla oireet kokoajan voimistuu (ja niitä on paljon). Työterveyslääkäri ohitti asian täysin ja keskittyi migreenin hoitoon fysioterapialla ja estolääkityksellä. Uupumus ja aivosumu kuittaantuu sitten sillä kuulemma. Jos nuot arvot on huonot niin kenelle Tampereella kannattaa varata aika?

  • Kuten sanoit, tsh nousee, T4V laskee, jolloin on loogista että oireet voimistuu. Vajaatoiminta myös aiheuttaa migreeniä…

   • Kiitos vastauksesta Tiina!
    Lääkäri oli kiinnostunut vain jumissa olevista niskoista, vaikka yritin sanoa, että eihän mulla nyt ole ollut kahta vuotta niskat jumissa.Toki mielellään käyn fysioterapiassa, kun on kerta ilmaista. Sitten kuulemma fysiatrille jos ei päänsärky helpota. Lueskelin tuolta aiemmin, että tuo t4v arvo on sitten kait aika matala mulla (12). Migreeniin muutes estolääkkeeksi verenpainelääkettä. Mulla on ollu aina hyvät / hiukan matalat arvot. Mua vähän hirvittää alkaa syömään sitä. Nytkin on jo niin matala olo, että tuo lääke kait hidastaa toimintoja entisestään. Ainakin beetasalpaajan kans kävi niin. On tämä kummallista touhua.

    • Mulla on tuo verenpainelääke (Propral siis.) estolääkkeenä eikä se toimi,mutta mulla se vaan nostaa matalia paineita mikä on ihan hyvä :D. Triptyl toimii paremmin migreenin estoon kun nostaa kipukynnystäkin, on mielialalääke mutta ei se pienillä annoksilla toimi mielialaan.

     • Mulla triptyl määrättiin joskus parantamaan unen laatua. Millasella annostuksella syöt Tiina sitä migreenin estoon? Mua se väsyttää ihan sairaana. Jos otan illalla 10mg en taho jaksaa aamulla ajaa töihin. Eikö mig.estoon annostus ole isompi? Mä varmaan nukkusin 24h putkeen jos ottasin enempi :D. Kehtaankohan nuiden kilppariarvojen kans varata aikaa toiselta lääkäriltä?

      • Mä syön 25-50mg illassa, tosin nyt en syö ku resepti loppu..Mutta siis se väsymys meni ohi n. kuukaudessa..jos vaan on mahdollisuus niin syö sitä se kuukausi niin että otat hyvissä ajoin (vaikka jo klo 17 ) ja mene nukkuun. Se kyllä auttaa kipuihin ja on vähentänyt migreenejä.

       ja toki voit mennä toiselle lääkärille, mutta TSH on vielä niin matala kuitenkin että välttämättä pelkästään noilla labroilla ei saa tällä hetkellä lääkitystä, ellei vasta-aineet tai t3v puhu puolesta.

       • Kiitos vastauksesta ja vinkistä! Oon nyt ottanut triptylin jo alkuillasta niin seuraavan päivän väsy ei tosiaan ole enää sietämätön. En tullut ajatelleeksi, kun lääkäri tosiaan käski ottaa nukkumaan mennessä. Nyt se on toiminut migreenin estoon, jes. Yhen vaivan kans pääsee hieman vähemmällä. Täytyy käydä mittauttamassa arvoja taas jonkun ajan päästä, vähän tuntuu itestä, että tekee mieli seurata kehitystä, kun suuntaa näyttää aika huonolta ja oireet pahenee koko ajan. Mukavaa syksyä!

 • Heips…
  Kävin verikokeissa ja luvut seuraavan laiset:

  crp 14.8 edllinen 3 viikkoa aiemmin14
  hb117 3viikkoa aiemmin 119, viimeksi ollut alle 125 vuonna 2010
  tsh 2.41
  t4v 10.9
  verensokeri 4.2

  Syön nopeasykkeisyyteen ja rytmihäiriöihin beetasalpaajaa, väsyttää, paleltaa, vetämätön olo, paineen tunne kurkulla, painoa en saa tippumaan, sosiaalinen lamautuminen ahdistaa.. olen syyttänyt kortisonia kun paino ei tipu jota syön nivelreumaan, osa oireista sotkeutuu reumaan ja fibroon…

  Onko syytä miettiä kilpirauhasen vajaatoiminnan mahdollisuutta?

  • Kyllä nuo arvot viittaa vähä sinnepäin että thyroxiinista voisi olla apua….

   • Heips…
    Vihdoin asiat eteenpäin. Työterveyshoitaja soitti, että työterveyslääkäri lääkityksen kannalla. Ensi tiistaina menen työterveyslääkärin luokse. Mitähän tuon hb:n kanssa pitäisi tehdä. Hb 117, nivelreumarajoittaa rauta tuotteiden käyttöä. Entäpä beetasalpaaja jota ei suositella käytettäväksi kilpirauhaslääkkeiden kanssa?

    • Kyllä mä olen käyttänyt jo 3v beetasalpaajaa menestyksekkäästi kilpirauhaslääkkeen kanssa (propralia), migreenin estoon.

 • S-TSH 2,1 (0,3-4,5) ja
  ST4-V 17 (10-21)

  Oireita löytyy melkoinen kasa vajaatoimintaan, mitä sanot tuloksista?

 • Hei. Mitä mieltä näistä arvoista? TSH 4.2 ja t4v 11.7? (Raja-arvot tsh 0.3-4.2 t4v 12-22) Oireina ärtyneisyys, kylmät jalat ja kädet, masentuneisuus ja väsymys. Nukun joka yö yli 10h. Viimeisen parin vuoden aikana tsh on heitellyt välillä 2.5-4.2. Sain kuitenkin koelääkityksen jota olen syönyt kolme viikkoa. Annos on yksi lasten tabletti. Nyt on kuitenkin alkanut tulemaan sydämen pistoja ja rytmihäiriöitä, välillä on tuskaisen kuuma. Voisiko olla mennyt liikatoiminnan puolelle näin pienellä annoksella? Onko noilla arvoilla ylipäätään vajaatoimintaa?

  • Ihan selkeä vajaatoiminta on kun T4V on alle viitteiden ja TSH noin korkea. T3V olisi kyllä hyvä mitata lisäksi , mutta on käsittääkseni lottovoiton todennäköisyys (jos ollenkaan) että 25 mikroa aiheuttaisi liikatoiminnan. sen kaltaisia oireita voi kyllä tulla vajaallakin.

 • Moikka,
  Työpaikan lääkärin mukaan kaikki ok, oletteko samaa mieltä?
  Jatkuva väsymys, ärtyneisyys, aina kylmä paitsi nukkumaan käydessä tulee kuuma, nukun paljon, vatsa reistailee, iho huono jne..

  Labra otettu noin kello 10 aamulla

  S-Tyreotropiini 1.4 (0.4-4.5)
  S-Tyroksiini, vapaa 13.2 (9-21)

 • Hei voisitko kertoa mielipiteesi arvoistani? olisin erittäin kiitollinen ♥ T4 16.5 (9.0-19.00) tsh 1.03 (0.35-4.00) t3 3.5 (3.3-6.1)

  • T4v Ja TSH on oikein hyvät, T3V on vähän matalahko mutta on kovin ihmiskohtaista että miten vaikuttaa vai vaikuttaako.

 • TSH on hyvä, muusta en sano mitään kun et laittanut viiterajoja.

 • Hei, mulla on henk koht huumorintaju loppunut tätä sairautta ja sen hoitoa kohtaan..tai varmaankin lähinnä niitä lääkäreitä kohtaan.
  Sain tänään taas kerran tiedon tsh arvosta, ja nyt on itketty urakalla kun ei voi oma pää käsittää voiko ihmisiä hoitaa näin. Mulla on siis jo todettu kilpirauhasen vajaatoiminta ja lääkityskin ollut jo melkein 1,5v, mutta olo ei kohene. tammikuu 2014 tsh arvo 0.25 ja meinasivat muuttaa lääkitystä mutta en suostunut. heinäkuu 2014 tsh arvo 1.25 ja nyt viimeisin tsh 3.35 ja lääkärin mukaan lääkitys on ihan oikein kun on alle rajan joka on 3.5. Tsh arvo voi varmasti vaihdella mutta onko tämä normaalia että vuodessa nousee vain?syön 0,1mg thyroxinia 1kpl/pvä.kaiken huippuna on ettei kukaan ole koskaan halunnut sen kummemmin tutkia kilpirauhastani vaikka suvussa on syöpää ja struumaa.
  olo on melkein yhtä kauhea kuin ennen diagnoosin saantia, tosin silloin tsh oli jo 13.7!!

 • Ensimmäistä kertaa mitattiin arvot (klo 10.45 ja olin syönyt ja kahvia ja teetä juonut):

  S-T4-V 12 (viite 10,2-21)
  S-TSH 0,46 (viite 0,4-4,5)

  Miltä näyttää? Oireina mm. limakalvojen ja silmien kuivuutta, runsaat kuukautiset, lapsettomuutta.

 • mitä sanotte näistä arvoista tsh 1,94 ja t4v 15. viime vuonna oli tsh 1,47 ja tsh 13. Lääkäri sano eträ ei mitään vikaa ole. Oon ravannut lääkärissä väsymyksen ja unettomuuden vuoksi vuosia, eikä ikinä helpota.

 • Moikka,
  Meillä päin tk lääkäri oli sitä mieltä että minulla on arvot vielä hyvät,
  tsh 6.07 (0.3-4.5)
  t4v 11 (11-21)
  s-tpo Ab yli 1300 (<60)
  Sain ruinattua voimakkaiden oireiden (mm.raju väsymys, palelu, hiukset lähtee päästä, kädet vapisee jne.) lääkityksen kokeiluun ( määräsi 0.1mg puolikkaan tabletin). Oireet ei kyllä ole lieventyneet 5 viikon lääkkeen syömisen jälkeen ja nyt on tulossa kontrolli ja lääkärikin vaihtuu.
  Miten ihmeessä saan lääkärin ymmärtämään että olen lopen uupunut voimakkaisiin oireisiin, kun edellinen lääkärikin oli sitä mieltä että noilla arvoilla ei oikein voi olla voimakkaita oireita?

  • Kyllä tuo on ihan selvä peli, autoimmuuni tyreoidiitti joka ei tule parantumaan ikinä (elimistö hyökkää kilpirauhasta vastaan). Itselläni oli jopa hieman paremmat arvot (TSH vähän alle 6) kun sain diagnoosin, ja olin jo itsemurhan partaalla masennuksen ja väsymyksen kanssa. joten olen erimieltä edellisen lääkärisi kanssa.

 • Moi!
  mun arvot s-tsh 3.3
  s-t4-v 10.2
  s-t3-v 6.1 (3.5-6.5)

  Mulla ei ole lääkkeitä käytössä,oireita kyllä paljonkin. Pahimpia jatkuva palelu ja väsymys. Työterveyslääkäri otti 2kk sitten edelliset ja sillon s-tsh oli 2.4 ja s-t4-v 9.2. Silloin lääkäri sanoi niiden olevan rajoissa. Nyt pyysin uusinta-arvot ja kolmannen arvon lisäksi kun oireet vaan pahenevat

  • Ristiriitaiset arvot, koska tuo T3V on kuitenkin tosi hyvä, vaikka T4V on matala…tehokas muunto ehkä…
   Mutta kyllä tuo TSH turhan korkea on…

 • Pääsin vihdoin työterveyteen kokeisiin kun oireina on ollut valtava väsymys, lihasheikkous, nivelkivut käsissä, jatkuva palelu, toistuvat tulehdukset (vuoden sisällä 8 antibioottikuuria), selittämätön painonnousu 11kg/v johon ei mikään dieetti vaikuta, kuulon ja näön heikkenemistä, jalkojen turpoaminen, käsien puutumista, iho kuivuu ja kutisee, hiki ei tule edes saunassa, pipo kireällä eli hermostun pienimmistäkin asioista. Nämä nyt alkuun mainittuina. Suurin osa oireista tullut reilun vuoden sisällä.
  Oman lääkärin ollessa poissa, soitti vastaukset joku ventovieras lääkäri joka vain totesi että kaikki on normaalia. Arvoja tivatessani sitten luetteli ne, tosin viitearvoja ei kertonut. TSH 1,0 T4-V 11, lasko 9, hemoglobiini 121, CRP alle 5, verensokeri 5,5.
  Miltä tämä yhdistelmä kuulostaa? Oireita on vaikka muille jakaa, tosin voihan ne sopia muihinkin sairauksiin, mutta olisi nyt siinä kohtaa voinut ajatella lääkärin ottavan muitakin testejä samalla. Omalle työterveyslääkärille on varmaan pakko mennä uusiksi että tutkimukset jatkuisivat, minua ei kauheasti lohduta tieto, että normaalia on kun olo ei kuitenkaan ole normaali vaan selvästi jossain on häikkää.

 • Paino on noussut parikymmentä kiloa ja on väsymystä.

  S-Tyreotropiini
  2.7 mU/l
  viite 0.4 – 4.5 mU/l

  S-Tyroksiini, vapaa
  11.1 pmol/l
  viite 9 – 21 pmol/l

  • matalahko t4v , mutta mutta.. tuollaisia arvoja on monella joten tarvisi muutakin faktaa taustalle… vasta-aineet, hemoglobiini, ym tarkentavia kokeita..

   • Jotain on:
    S-Follikkelia stim. horm 46

    S-D-vitamiini-25-OH 71 nmol/l
    viite ≥ 40 nmol/l

 • Helmikuun arvot TSH 3,1 (yläraja 4), TV4 12,8 (alaraja 10) T3V 4,9 (en tiedä tk:n rajoja mutta ilm. hyvä muunto).

  Löysin vanhat paperit joissa T4V ollut jo nuorena enää 9 (alaraja täällä 10!). Ei lääkitystä.

  Suvussa kilpirauhassairauksia potevia, mm. äitini sisko.

  Mitä mieltä olet? Eniten pelkään jos saan koelääkityksen (tk-lääkäri pelotteli että saan unettomuuden ja sydämen tykytyksiä jos nyt ottaisin lääkitystä) sitä että tk ei suostu määräämään tarpeeksi isoa annosta. Ja jään jälleen kituuttamaan. :S

 • Hei! Marraskuussa alkoi sairastelu ja alettiin hoitamaan subakuuttia. Ja siihen söin kortisonia. Tammikuussa ohutneulanäyte paljasti kroonisen tulehduksen sekä monikyhmystruuman. Suurin on 1.7cm. Välillä oli lievää liikatoimintaa. Viime viikko on mennyt sängyn pohjalla, olo on kuumeinen ja väsymys valtava. Palan tunne kurkussa koko ajan. Arvot: tsh 2.19 viite 0.4-4.5 ja t4 15 viite 10.2-21. Kortisoni puretaan nyt pois.

 • Nuo kuvailemasi oireet sopivat liikatoimintaan. voi olla että se ei näy arvoissa (paitsi TSH) mutta elimistösi reagoi.

 • TSH on nippanappa ylärajalla, joten voi olla että arvoja jäädään seuraamaan. Oireiden puolesta oliki kyllä hyvä edes kokeilla lääkitystä..

 • Vaadi lisätutkimuksia, t4v ja t3v on niin matalalla että viittaa aivolisäkeperäiseen vajaatoimintaan.

 • Mielenkiintoista :D Tuota, tuo 2,3 arvo on ihan normaali kaikilla suositusrajoilla, esim amerikassa suositusraja on 2,5 TSH arvolle..
  Sen sijaan tuo T4V arvo voi olla matala, riippuen viiterajoista…

  Hyvä toki että arvot tarkistetaan uudelleen, mutta en kyllä täysin ymmärtänyt mitä huomiota kiinnittävää 2,3 arvossa on.

 • Kyllä noilla arvoilla on oikeutettu b-todistukseen koska TSH on reippaasti yli rajojen sekä vasta-aineet korkealla.

 • On kyllä niin matala T4V että oireita on vähän huono laittaa jonkun muun piikkiin….

 • subkliiniselta vajaatoiminnalta…

 • No nuo oireethan voi sopia moneen sairauteen, saa ne sopimaan vajaatoimintaankin. Mutta vajislaisille on aika harvinaista tuo että voi syödä mitä vaan,eikä näy missään…

 • Kuten itse näet, TSH on yli viitteiden (siksi tähti). Lääkärin tulisi reagoida arvoihin.

 • Nyt on arvot sitä luokkaa että lääkärin pitäisi puuttua asiaan. Eli nyt vaikuttaa jo isosti vajaatoiminnalta.

 • Lääkkeet voi auttaa viikossa, tai vasta 3 kuukaudessa. lääketasapainon löytymiseen voi mennä vuosia.

 • Vajaatoimintaan viittaa vahvasti.

 • trijodityroksiini on tosi matala, voi aiheuttaa oireita, ja voi johtua ihan muuntohäiriöstä eikä varsinaisesti vajaatoiminnasta. Kannattaa kokeilla ruokavalio ja lisäravinne-hoitoa.

 • Hyvinvointi pysyy poissa kun t4v on lähellä ylärajaa?
  Normaalisti potilaan vointi on paras kun t4v on ylärajalla ja TSH alhaalla. joitain poikkeuksiakin löytyy, joillain elimistö menee kyllä hyperille jo pienemmillä arvoilla.

 • Arvot on yli viitteiden, lääkäri on velvollinen tekeen asialle muutakin kuin “katsomaan”…

 • Ei ne tk-lääkärit ymmärrä syöpähoitojenkaan päälle. Siksi lääkäreillä on mahdollisuus erikoistua, jotta he oppivat lisää omasta alastaan. Endo jolla minä kävin ohjeisti että T4V tulee pitää mahd. ylhäällä viite-asteikolla kun ei ole liikatoiminnan oireita, samaa ohjeisti lastenlääkäri keskussairaalassa tyttärelleni = TSH alas ja T4V ylärajalle.

 • no voi hyvä helvetti mikä lääkäri :D

 • Viittaisi aivolisäkeperäiseen vajaatoimintaan.

 • Hei Haukotus.
  Pyöritän tätä sivustoa yksin, ja kommentteja tulee kymmenittäin päivässä. Joskus jokin viesti jää hetkeksi huomaamatta eikä se tarkoita sitä että viestiä “ei hyväksytä”. Joudun jokaisen viestin hyväksymään manuaalisesti välttääkseni tuhannet roskaspämmit!

  Pelkillä noilla tuloksilla ei voi tehdä johtopäätöksiä koska noihin oireisiin voi löytyä vastaus myös muista arvoista/sairauksista.

 • Sinulle myös samanlainen viesti kuin Haukotukselle, Pyöritän sivustoa yksin enkä voi olla koko ajan koneen ääreellä vastailemassa viesteihin, joten ei ole aihetta heti kysyä samaa kysymystä.

  Arvosi viittaavat kilpirauhasen vajaatoimintaan.

 • Ei ole ekoissa testeissä välttämätön, jos TSH ja T4V ovat poikkeavia (alhaisia,ei suhteessa toisiinsa tms) niin lisäkokeita on syytä ottaa.

 • Thyroid? Niinkuin se eläinperäinen lääke?

 • thyroid ja armour on sama (thyroid armour) ja sitten on rekisteröity tuotevalmiste Thyroid..nuo kaksi on eläinperäisiä kilpirauhaslääkkeitä, sitten on vielä synteettinen lääke (thyroxin).
  Eläinperäiset lääkkeet on erityisluvallisia ja ovat tällä hetkellä valviran valvovan silmän alla.

  Se on yksilöllistä kauanko menee että lääkitys alkaa vaikuttaan.

 • Voi.

 • fs-krea on kreatiini ja s-alat on maksa-arvo, molemmat on ihan viiterajoissa. Kilpirauhasarvosi myös ovat hyvät.
  Kannattaisi mittauttaa b12-vitamiinitasot, ferritiinit ja d-vitamiinitasot.

 • TSH on yli viitteiden -> viittaa vajaatoimintaan.

 • Nuo on oikeasti hyvät arvot. Itselläni on lääkityksellä tuollaiset.

 • Nuo on aika harmaan alueen arvoja, TSH ei ole yli 2,5, T4V on matala mutta ei kuitenkaan niin matala että lääkärin pitäisi reagoida.. T3V ja vasta-aineet voi kertoa enemmän,tai sitten ei…

 • Jos oireita on,niin lääkityksestä luultavasti olisi apua. Kuitenkaan arvot ei ole reippaasti yli viitteen joten lääkärin ei ole pakko antaa lääkitystä…

 • Jos on vielä oireita,niin lääkitystä voi kokeilla nostaa. Itselläni piti saada T4V ylärajoille että oireet poistui.

 • Toistan itseäni, missä viiterajat?

 • Kilpirauhaskokeet pitää ottaa ennen klo 10 aamulla.

 • En kommentoi.. TSH laskee päivällä hereilläolo aikana joten jos olet ollut hereillä 4h tai kauemmin, niin TSH on voinut laskea vaikka kuinka paljon eikä arvo ole vertailu kelpoinen.

  T4V ei muutu kellonajan mukaan, aika matala arvo on.

 • T4V on sen verran matala että voipi selittää oireet. kannattaa kokeilla ruokavaliolla ja lisäravinteilla parantaa arvoja, ja tietenkin käydä kontrollikokeissa jos olo ei helpotu.

 • T4V on ihan viiterajan alapäässä, samoinkuin TSH on aika matala. Jos oireita on kovasti niin kannattaa seurata arvoja.

 • En hyväksynyt kaikkia viestejäsi, koska aikuiselta arvoista kysyminen on turhaa, jos kyseessä on lapsi jonka arvoihin verrataan. Lapsilla on eri viiterajat ja hoitokin yleensä on tärkeämpää kuin aikuisilla (kasvuiän vuoksi). aika rajuja heittoja tyttäresi arvoissa, noita olisi kyllä hyvä tutkia ja seurata lisää.

 • T4V arvo pitää monesti nostaa ihan ylärajalle ennenkö oireet katoaa.

 • voi olla että elimistösi ei tarvitse noin korkeaa t4v arvoa ja oireilee liikatoiminnalla vaikka arvojen perusteella ei vielä sitä olekkaan. voi olla hyvä kokeilla pientä tiputusta lääkitykseen, esimerkiksi 50mikroa viikkotasolla (kahtena päivänä siis 0,075mg eli 3/4 isosta tabletista). jos tiputat suorilta tuon 0,1mg viikkotasolla niin voi heilahtaa taas vajaalle.

 • luultavammin johtuu jostain muusta kuin kilpirauhasesta, mutta aina on pieni mahdollisuus.

 • Tuo 2,5 pätee ulkomailla, suomessa 2,5 pätee raskaustoiveisiin, jos tsh on yli tuon ja raskaus ei ala vuodessa,saatetaan sillä perusteella kokeilla lääkitystä. Mutta suomessa lääkärit ei tunnista vielä tuota suositusarvoa alle 2,5.
  Mutta T4V on alarajoilla sinulla ja oireet voi liittyä siihen.

 • ei se ole tyhmä joka pyytää. Kyllä tuolla arvolla olisi kokeilemisen arvoista,mutta se on eriasia suostuuko lääkäri.

 • Jos TSH on viiterajan yläosan lähellä,se kertoo jotain, mutta AINA pitäisi tutkia molemmat arvot koska vain toista tutkimalla voi jäädä huomaamatta liikatoiminta tai sentraalinen vajaatoiminta.

 • Lueppa tuo oma kirjoituksesi, ei tuossa ole päätä eikä häntää? vajaatoiminta,liikatoiminta…

 • vaikuttaa sentraaliselta vajikselta.

 • lääkityksellä TSH painetaan normaalista alle 1.

 • Ei ole mitenkään poikkeavat :)

 • T4V on sen verran matala, että on kyllä syytä epäillä vajaatoimintaa.

 • tosi matala T4V.

 • sentraaliseen vajaatoimintaan. lääkärit vetoaa aina siihen että “se on tosi harvinaista” mutta matti välimäen artikellissa hän itse toteaa että Jos T4V on alarajalla vaikka TSH olisi viitteissä normaalin puolella, niin oletetaan kyseessä olevan sentraalinen vajaatoiminta kunnes toisin todistetaan”

 • sun arvot on kyllä niin iloisesti pielessä että nyt jonkun on tehtävä asialle jotain. TSH arvo on yli viitteiden mikä viittaa vajaatoimintaan, mutta T3V arvo on YLI viitteen mikä viittaa liikatoimintaan. Tee valitus vaikka potilasasiamiehelle.

 • väliviivat olisi helpottanut lukemista.
  Tyroksiini, vapaa (T4V) on vähän matala mutta ei hälyttävästi viittaa vajaatoimintaan kun tyreotripiini on aika hyvä.
  syy luultavasti on muualla kun ei nuo vasta-aineetkaan ole koholla.

 • no arvot ei kyllä yksinään viittaa liikatoimintaan, siis toki T4V on ylärajalla muttei vielä yli. Oireet on sitten se ratkaiseva tekijä, jos on rajua laihtumista,rytmihäiriöitä yms niin sitten voi hyvinkin olla.

 • tarkoittaa että elimistössä on kilpirauhasvasta-aineita = autoimmuuni tyreoidiitti.

 • Thyroxin. Tosin arvosi ovat vielä sen verran ok, että ei vielä lääkitystä välttämättä tule. Mutta ajan myötä vasta-aineet tuhoavat kilpirauhasta (toiminta hiipuu) ja pysyvä vajaatoimintakin tulee.

 • Jos viiteraja on 7-16 tai 9-21 ja arvo on vaikkapa 14, niin jos vertaat arvoa tuolle asteikolle niin toisessa se on oikein hyvä, toisessa se on vasta puolivälissä. Joten siksi aina on mainittava viiterajat ja arvoa verrataan siihen.
  sinulla T4V on aika alhainen. jos oireita on paljon ehkä kannattaisi pyytää vasta-ainekokeet.

 • Kilpirauhas vasta-aineet aiheuttavat arvojen heittelyä.

 • sinulla ei todellakaan ole kilpirauhasen vajaatoiminta noilla arvoilla! Sinun arvot on aikalailla sellaiset mitä jokainen vajislainen haluaisi.

 • voi. Itselläni oli oireiden alkamisesta varmaan 5-6 vuotta ennenkö TSH meni yli 5:den.
  oireiden perusteella harvoin saa lääkitystä jos arvot on ok.

 • No ei todellakaan ole OK jos T4V on aivan alarajalla viitettä!

 • mistä olet nuo ylimääräiset kirjaimet tuonne väliin saanut?
  Ja miksi viiterajat on nyt vaihtunut?

 • No nuo arvot näyttää jo paremmilta mitä edelliset,
  vasta-aineita ei ole eli ei autoimmuunityreoidiittia. T4V on matala on mutta sitä kompensoi se että T3V on aika hyvä joten ehkä sinulla on tehokas muunto. Kannattaisi miettiä mistä muusta voi johtua, onko ruokavaliossa tai vitamiinien saannissa esimerkiksi parantamisen varaa.

 • se on ihan sinun oma valintasi. kaikki arvosi yhdessä ei selkeästi viittaa vajaatoimintaan, joten voi olla vaikea saada lääkitys. Ja nuo arvot voi vuoden päästä olla ihan erilaiset, ilman mitään toimenpiteitä.

 • Vielä arvosi eivät ole selkeästi vajaatoiminnalla, vaikka TSH on vähän koholla (ei yli viitteen). mutta Sukurasituksen vuoksi voi puhjeta vajaatoiminta lähivuosina.

 • en ota kantaa koska sinulla on kasvaimia kilpirauhasessa, en tiedä niiden vaikutuksista mitään.

 • ei kai tuohon paljoa mielipiteitä tarvita kun TSH on heittämällä yli.

 • työterveyslääkärisi puhuu läpiä päähänsä tykytyksistä. Mutta kontrolli ennen lääkitystä on yleensä hyvä ottaa jos arvot ei ole todella paljon ylo, myös vasta-aineet kannattaisi ottaa.

 • kilpirauhasarvoja parantaa ainoastaan kilpirauhashormoni, jota ei mainitsemasi lääkkeet sisällä. Toki TSH laskee hereillä oloaikana, mutta en usko että noin radikaalisti voisi tippua…

 • TSh arvosi ei ole hyvä raskautumisen kannalta,niinkuin itsekin epäilit. Ja koska sinulla on vasta-aineita, on vajaatoiminta edessä väistämättä. 25mikroa on ihan normaali aloitusannos, mutta se ei yleensä auta,joskus saattaa jopa pahentaa oloa kun TSH laskee mutta korvaava hormoni ei riitä nostamaan T4V:tä.

 • lue ohjeet sivun ylälaidasta, jos haluat vastauksen.

 • Kyllähän tuo TSH on kohollaan = subkliininen vajaatoiminta.

 • Vaikka arvo on vain vähän yli viitteiden niin se tulisi ottaa kuitenkin tosissaan koska lapsella vajaatoiminta voi aiheuttaa peruuttamatonta vahinkoa. Olisi hyvä ottaa myös kilpirauhas vasta-aineet,todennäköisesti sieltä löytyisi autoimmuunityreoidiitti ja saisitte lääkityksen.

 • no näin itekkin vähän uumoilin. mutta minkäs teet… jos ei uskota tai kuunnella tai mitään muutakaan ja suurempaa annostusta ei heltiä.ja lääkäriä olen vaihtanut. t4v arvoa ei ees täällä mitata kun se on jo kerran otettu alussa. Kai se on jatkettava “pää sumussa” kunnes jostain löydän sopivan lääkärin ja olis vielä varaakin sellaiseen.

 • kuinka ne siihen suhtautuu?mietin myös mitä sanovat apteekissa jos alkaisin liian tiuhaan hakemaan lääkkeitä..

 • Kyllä tuo TSH sen verran on yli että hyvän lääkärin tulisi reagoida siihen + oireisiin.
  Itselläni TSH oli vain 5.7 mutta vasta-aineet oli taivaissa, kun sain diagnoosin.

 • Raskausaikana T4V laskee rajusti jos kilpirauhanen ei kiihdytä toimintaansa. sinulla TSH on ollut aika ideaali.
  Joten kyllä,raskaus vaikuttaa arvoihin, mutta voi myös laukaista vajaatoiminnan.

 • TSH on hyvä, T4V on matala joka voi aiheuttaa oireet. Mutta matala t4v ei tarkoita vajaatoimintaa vielä, vain sitä että puutosta hormonista mikä voi johtua esim ruokavaliosta tai muista vitamiinin puutoksista.

 • gluteeniton ruokavalio voi myös auttaa kilpirauhasta toimimaan, gluteiini voi myös häiritä vitamiinien imeytymistä vaikkei oireilua olisi.
  Voithan sinä mennä yksityisellekin, en vain usko että edes yksityiseltä kovin helpolla irtoaisi lääkitystä ilman vasta-aineita.

 • ei ole ok. Mutta 1,5 vuoden takaisiin arvoihin ei voi luottaa eikä tällä hetkellä niiden perusteella voi arvioida,ne pitää ottaa uusiksi.

 • muista noudattaa laboratorio ohjeita.suoraan sängystä,ilman kahvia ja aamupalaa , labraan :)

 • Juu, näin tehdään! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>