Tutkimista ja toivoa

Tämä sivusto ei ole pelkkää faktaa varten, sivujen tarkoitus on tuoda julki asioita jotka tuottavat ongelmia kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastaville ja herättää keskustelua siitä miten Suomeen saataisiin yhtenäiset viitearvot ja lääkäreille yhtenäinen tieto kilpirauhassairauksista.

Kuka minä olen?

En ole lääkäri, olen itseoppinut oman sairauteni "asiantuntija".

Olen Tiina Peltola, 28-vuotias, neljän lapsen äiti joka juoksi lääkäristä toiselle 2 vuoden ajan. Epäilin kilpirauhasen vajaatoimintaa mutta en saanut edes lähetettä verikokeisiin ennenkö vointini meni niin huonoksi että en jaksanut enään hoitaa lapsiakaan, itkin ja olin "masentunut". Masennus olikin ensimmäinen diagnoosi jonka lääkäreiltä sain. Viimein sain oikean diagnoosin: Autoimmuunityreodiitti.

Tällä hetkellä opettelen elämään ylä- ja alamäkien kanssa ja yritän etsiä lääketasapainoa.

Tykkää Facebookissa!
Suosittele Googlessa!

it´s alive

Käväisin tänään lääkärin pakeilla keskus äitiysneuvolassa. Yllätyksekseni oli ihan hyvä ja osaava lääkäri, joka kävi läpi sairaudet ja kiinnitti huomiota vajaatoimintaan.

Hän näki koneelta edelliset labratulokset joita kommentoi seuraavasta:

T4V arvo (18,5)  ihan kohtalainen, vähän näkyy heittoa raskaudesta johtuen. Seuraavat kokeet kertovat enemmän että miten raskaus näihin vaikuttaa.

Oli mukavaa vaihtelua tavata lääkäri joka jopa kommentoi asiaa jotenkin ja jota kiinnosti yhdistelmä raskaus + vajaatoiminta. Olen siis hyvilläni että pääsen keskus äitiysneuvolaan joulukuussa aikalailla heti uusien labrojen jälkeen.

Ultrassa näkyi pieni ihmisen alku ja sydämen syke. Puoli voittoa siis jo, keskenmeno riskihän pienenee huomattavasti sen jälkeen kun syke on nähty. Viikot menivät uusiksi, niinkuin epäilinkin. Tällä hetkellä siis 6+1 vaikka neuvola laski että 7+0. Voin vain hämmästellä kuinka aikaisin raskaus tuli näkyviin testeissä, omien laskelmieni mukaan viikkoja oli silloin vain 3+3.

Mutta asiaan palatakseni, omasta olostani voisin päätellä että tällä hetkellä annostus on oikean hyvä, 0,125 mg:lla olo on suht. tasainen, ei ole väsymystä, masennusta,palelua,eikä hikoilua.

Raskausoireiden piikkiin laitan hermoheikkouden, pelkästään tällä viikolla olen alkanut itkemään lohduttomasti mitä turhemmista syistä, joten miksi en suuttuisi yhtä helposti ja yhtä turhasta?

Voisin vielä tähän loppuun kertoa että kuulun niihin ihmisiin joilla raskaus toimii laihdutuskuurina: jokaisessa raskaudessa olen ensin laihtunut n. 5kg joista yleensä ei ole kaikki edes tullut takaisin ennen synnytystä. viimeisen kolmen päivän aikana on painoa tippunut 500g joten tästä voin päätellä että nyt se vaihe alkoi, ja jatkuu seuraavat 8-10 viikkoa. Nyt kun olen hieman viisaampi syistä, oletan että se johtuu siitä että kilpirauhanen kuitenkin kiihdyttää hieman toimintaansa raskauden aikana. Jäämme mielenkiinnolla seuraamaan kuinka lääkitys vaikuttaa tähän asiaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *