Tutkimista ja toivoa

Tämä sivusto ei ole pelkkää faktaa varten, sivujen tarkoitus on tuoda julki asioita jotka tuottavat ongelmia kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastaville ja herättää keskustelua siitä miten Suomeen saataisiin yhtenäiset viitearvot ja lääkäreille yhtenäinen tieto kilpirauhassairauksista.

Kuka minä olen?

En ole lääkäri, olen itseoppinut oman sairauteni "asiantuntija".

Olen Tiina Peltola, 28-vuotias, neljän lapsen äiti joka juoksi lääkäristä toiselle 2 vuoden ajan. Epäilin kilpirauhasen vajaatoimintaa mutta en saanut edes lähetettä verikokeisiin ennenkö vointini meni niin huonoksi että en jaksanut enään hoitaa lapsiakaan, itkin ja olin "masentunut". Masennus olikin ensimmäinen diagnoosi jonka lääkäreiltä sain. Viimein sain oikean diagnoosin: Autoimmuunityreodiitti.

Tällä hetkellä opettelen elämään ylä- ja alamäkien kanssa ja yritän etsiä lääketasapainoa.

Tykkää Facebookissa!
Suosittele Googlessa!

Ihmisten neuvominen ja auttaminen

En itse jaksa jokaiseen viestiin vastata mutta kaikki kommentit luen.

Nyt onkin herännyt huoli muiden kommenteista. Viime kuukausina olen huomannut lisääntyvissä määrin kommentteja “Ehdottomasti on vajaatoimintaa, etsi lääkäri joka kirjoittaa lääkkeet”.

Itse olen välttänyt näin radikaaleja kommentteja koska en ole lääkäri ja joskus syitä on muitakin  oireisiin ja pieniin arvojen muutoksiin. Toki voi ihmistä suositella menemään “paremmalle” lääkärille mutta jos arvot eivät selvästi ole yli tai ali viitteiden niin pyydän että jokainen välttää näitä kommentteja “SINULLA ON VARMASTI VAJAATOIMINTA”.

vaikka sivustolla on suotavaakin keskustella arvoista ym vajaatoimintaa liittyvästä, ei täällä ole tarkoitus tehdä lääkärin puolesta diagnooseja tai muitakaan päätöksiä.

Mikäli itse olen joskus erehtynyt sanomaan näin yksiselitteisesti jollekin niin pahoittelen sitä, pääsääntöisesti yritän kuitenkin kertoa vaihtoehdoista joilla mahdollista lievää vajaatoimintaa voi ilman lääkitystä hoitaa, tai kertoa miksi arvot voivat joskus viitata vajaatoimintaan vaikka näin ei olisikaan.

 

Mikäli tähän muiden ohjeistamiseen ei tule muutosta, joudun jatkossa poistamaan näitä viestejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *